20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Chioșcărița: „Nu e treaba mea!” Noi: „Dar a cui?”

Pacienții sau aparținătorii pacienților care așteaptă pe scările policlinicii de la Spitalul Județean Argeș, ca să-și „omoare timpul” de așteptare, mai ies afară la o țigară, la o cafea… noroc cu chioșcul care este amplasat în imediata apropiere a scărilor, de la care oamenii se pot aproviziona cu cele necesare omorârii timpului – o țigară, o cafea, o apă, un rebus, un ziar… ce să faci atâtea ore? Dar, specific românesc, după consumarea „micilor plăceri”, ce să mai mergi 3-4 metri până la coșul de gunoi amplasat pe domeniul public în partea dreaptă a scărilor, când e mult mai ușor să arunci paharele goale, chiștoacele, sticlele goale de apă… pe jos, lângă chioșcul de la care le-au cumpărat… pline. Goale… nu-i mai interesează…


Deși, normal ar fi ca cei care vând astfel de produse să aibă în obligație și să asigure un loc de colectare și debarasarea lor și chiar să se ocupe cu curățenia din jur, că doar nu trebuie să vină cineva de la primărie să le măture în fața chioșcului. Cel puțin ciudată, dacă nu nesimțită atitudinea vânzătoarei, care întrebată de ce nu are un coș de gunoi lângă chioșc unde oamenii să arunce paharele goale, pachetele de țigări sau ambalajele produselor cumpărate de la ea, ne-a răspuns cu o emfază demnă de o cauză mai bună: „Nu e treaba mea!” Dar a cui treabă e, femeie? A primarului? Lasʼ că vine el primarul, sau trimite pe cineva să vadă… și să te amendeze, după ce vom semnala noi această atitudine. Dacă s-ar întâmpla să treacă prin fața casei tale unul și să arunce un rahat în poarta ta, cine ar trebui să-l ia? Dar atunci când ai închiriat un spațiu pe domeniul public? Nu ai obligații?
Primarul a promis că va inventaria toate chioșcurile din Pitești până la 1 septembrie și nu va mai lăsa orice pe domeniul public. Așteptăm să aibă o atitudine și față de acest amplasament în funcție de ce va constata echipa trimisă pe teren. (Ținem să precizăm că atitudinea angajatei nu ar trebui să afecteze imaginea firmei care i-a dat un loc de muncă, dar după cum se vede, asta va face).

Priviți imaginile surprinse de reporterul nostru în această dimineață. Total neplăcute imaginile, nu? Dar reale. Ele sunt parte din viața noastră, a românilor, care dacă nu sunt amendați și eventual puși să dea cu mătura (cum începuseră polițiștii locali să-i sperie pe tinerii care mâncau semințe pe la bănci și aruncau cojile pe jos), nu se dezvață. Poate nu ar strica și ceva controale de la poliția locală prin aceste puncte vulnerabile, în care se știe că e afluență mare de public și „obiceiul învechit nu-i ușor de lecuit!”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI