14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

Greșeli grave de arbitraj!

Scrisoare deschisă !
Solicităm scoaterea din viața sportivă, de îndată, a celor trei arbitri și a observatorilor din meciul CS Mioveni – CFR Cluj!!

CĂTRE FEDERATIA ROMÂNĂ DE FOTBAL
COMISIA CENTRALĂ A ARBITRILOR
LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL

Având în vedere gravele greșeli de arbitraj din meciul CS Mioveni – CFR Cluj care au condus la înfrângerea echipei noastre, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte:

Este inadmisibil modul în care am fost tratați de brigada de arbitri și observatori, CFR marcând un gol dintr-un offside evident iar nouă refuzându-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspeților. Nu vrem să contestăm valoarea adversarilor noștri, așa cum nu vrem să știrbim din meritele clujenilor în obținerea unor performanțe remarcabile în cupele europene. Dar când pierdem un joc în asemenea manieră, ne întrebăm ce rost mai are să participăm într-o competiție în care ni se taie orice drept la egalitate. Au fost nenumărate dăți în care nu am comentat nimic la adresa arbitrajelor, cu toate că și atunci am fost dezavantajați. Dar ceea ce s-a intâmplat vineri seara a întrecut orice măsură.

Având în vedere aceste aspecte și ținând cont de faptul că șefii fotbalului românesc protejează în continuare o Comisie Centrală a Arbitrilor care este stat în stat, ne gândim serios să ne retragem din competiție. În mod sigur CCA nu va avea de suferit dacă o echipă mică și inimoasă ca a noastră va dispărea din fotbalul românesc, dar numai în acest fel întreaga lume va afla ce se intimplă cu arbitrajele de la noi din țară. Dacă nimeni nu îndrăznește să tragă la răspundere CCA, măcar retragerea noastră va ajunge la urechile UEFA și FIFA, iar semnalul nostru de alarmă poate va vindeca un fotbal în care arbitrii decid după bunul plac învingătoarea unui joc de fotbal. Dacă nimeni nu are curajul să facă ceva, poate măcar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunoștința iubitorilor de fotbal din toată lumea că în România CCA-ul patronează sportul rege. Vom dispărea noi, vom fi amendați, dezafiliați etc., dar poate vom fi cei care vom începe însănătoșirea unui fotbal bolnav în care rezultatele finale sunt la mâna domnilor arbitri.
Înaintea fiecărui meci oficial, echipele din Liga 1 sunt obligate să plătească aproximativ 4.000 de euro pentru baremurile arbitrilor și observatorilor. Foarte bine! Plătim cu toții, cu toate că această sumă este una imensă în comparație cu salariul mediu din România. Dar dacă tot plătim acești bani, nu înțelegem de ce niciodată nu ni se aduc la cunoștință și nouă, celor care plătim, notele date de observatori arbitrilor. De fiecare dată orice sancțiune dată fotbaliștilor este adusă la cunostința mass media, așa cum orice amendă sau sancțiune a antrenorilor este dată publicității. Lumea află imediat ce și cât plătesc cei de pe teren, dar niciodată nu aflăm ce ce întâmplă cu arbitrii. Facem pe această cale un apel către toate echipele de fotbal din țară să ni se alăture în demersul nostru. Vrem și noi să aflăm, chiar dacă după două, trei sau patru zile de la disputarea jocului, ce se întâmplă cu cei care arbitrează întâlnirile. Nu este normal să plătești aproximativ 4.000 de euro și apoi să stai și să privești fără a putea reacționa cum ești executat în public. Dacă sancțiunile fotbaliștilor și ale antrenorilor sunt publice, cine decide că cele ale arbitrilor trebuie să fie ascunse?

Dacă apelul nostru la care sperăm să ni se alăture cât mai multe echipe nu va avea sorți de izbândă, atunci ne permitem să credem că CCA are de ascuns multe, iar observatorii protejează arbitrii acordându-le note mari în ciuda numeroaselor greșeli care apar meci de meci.
Începând din acest moment, în cazul în care vom mai continua în Liga 1, vrem să anunțăm CCA că refuzăm să mai fim arbitrați de brigada Florin Chivulete, Vladimir Urzică si Andrei Constantinescu. Ceea ce au facut vineri seara este inimaginabil, bătându-și efectiv joc nu numai de noi ci de întreg fotbalul românesc. Dacă domnii de la CCA vor continua să-i delege… foarte bine. Treaba lor. Dar să știe toată lumea că CS Mioveni nu este un cobai al unor arbitri ce nu văd un offside evident și un penalty clar ca lumina zilei.
În speranța că apelul nostru va fi auzit și băgat de seamă de cineva, încheiem urând succes echipei CFR în returul cu Young Boys Berna și sperăm la o calificare în Champions League.”

CS Mioveni – Președintele Consiliului de Administrație,
Olteanu Dumitru

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI