22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Cel mai mare loc de joacă din Argeș

Cel mai mare loc de joacă din Argeș este inaugurat acum la Pitești, în Parcul Lunca Argeșului. Acesta se află în partea dreaptă a intrării principale.

Locul de joacă este destinat copiilor intre 1 și 15 ani, are un număr de 342 de locuri, va fi supravegheat cu camere video și va avea și pază. „Sper să nu se întâmple și cu ăsta ce s-a intâmplat cu cel din Făget!”, a spus primarul.

El se va alătura celui deja existent, de pe latura din stânga, și celui numit Park Aventura. De asemenea, municipalitatea va colabora cu firma care a adus dinozaurii în Dino Park  pentru a rămâne o perioadă cât mai lungă la Pitești.

Primarul Cristian Gentea a anunțat că valoarea acestui nou loc de joacă pentru copiii piteștenilor este de 3,1 milioane lei. „Mai avem de modernizat 16 locuri de joacă. Anul acesta le rezolvăm”, a anunțat primarul Gentea.

《 Astăzi, 2 mai 2023, Primăria Municipiului Pitești, prin SPEP, inaugurează obiectivul de investiții „Amenajare loc de joacă pentru copii, Parcul „Lunca Argeșului” – etapa II – zona șah”.
Contractul de execuție a lucrărilor, în valoare de 2.438.301,66 lei fără TVA, a fost derulat de către constructorul DFS Center Grup și a fost finalizat în trei luni de la demarare.
Lucrările, desfășurate pe o suprafață de aproximativ 1.142 mp, în interiorul parcului, au constat în dotarea cu echipamente noi pentru locul de joacă, amplasate în funcție de vârsta pentru care au fost prevăzute. De asemenea, perimetrul destinat copiilor a fost acoperit cu o suprafață antitraumă turnată, compactă, uniformă, plană, fără întreruperi, într-o cromatică bogată, un panou informativ fiind montat pentru a oferi utilizatorilor detaliile necesare cu privire la echipamentele de joacă și la modul corect de utilizare a acestora.

Echipamentele montate în zona de activități includ un complex de joacă tip 1, un leagăn tip 1, un complex de joacă tip 2, o trambulină, un leagăn tip 3, un ansamblu de cățărare, echipament pe arc elicoidal tip 1, echipament pe arc elicoidal tip 2, un carusel tip 1, un carusel tip 2, un carusel tip 3 și un panou cu instrucțiuni. Complexul de joacă este compus din 6 turnuri, 33 de acoperișuri și 7 tobogane și este destinat unui număr de maximum 342 utilizatori simultan, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Noul loc de joacă pentru copii este cel mai mare astfel de amplasament, la acest moment, din Argeș, fiind conceput astfel încât, pe lângă distracție și dezvoltarea abilităților fizice, să stimuleze coordonarea și lucrul în echipă.》,  a transmis Primăria Pitești

 

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 2, 2023 Cel mai mare loc de joacă din Argeș este inaugurat acum la Pitești, în Parcul Lunca Argeșului. Acesta se află în partea dreaptă a intrării principale. Locul de joacă este destinat copiilor intre 1 și 15 ani, are un număr de 342 de locuri, va fi supravegheat cu camere video… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI