16 C
Pitești
01 iun. 2023
spot_img

Cel mai iubit preot din Mihăești a fost condus pe ultimul drum

Cel mai iubit preot din Mihăești a fost condus pe ultimul drum

Astăzi a fost condus pe ultimul drum cel care a fost Preot Profesor Dr. Năstase Ion, din Mihăești. El a fost însoțit de toată suflarea comunei, recunoscătoare că le-a fost preot, profesor, duhovnic, mentor, sfătuitor.

Peste 20 de ani parintele Ion Năstase a fost  profesor la Universitatea din Pitești, Facultatea de Teologie, generații întregi de preoți ieșind din mâinile sale.

Preot Profesor Dr. Ion Năstase, din Mihăești

《Părintele Năstase s-a stins din viață după o îndelungată suferință care l-a apropiat și mai mult de Dumnezeu, dar și de iubirea față de aproapele, pentru care și-a jertfit întreaga viață.

A fost un părinte înzestrat cu darul blândeții, al dăruirii de sine, un duhovnic apreciat de foarte mulți credincioși, un adevărat preot prin care mulți și-au găsit liniștea, fiind un model pentru preoții mai tineri, care l-au cunoscut, dar mai ales pentru fiul său, Părintele Năstase Ionuț, ce și-a urmat tatăl în slujirea preoțească.

În urma Părintelui Năstase rămâne un chip blând, un OM care impunea un respect deosebit când pășea prin sat. Îmi aduc aminte de zilele când preotul umbla prin sat cu obiceiurile creștinești, iar la vederea cu acesta tremuram, dar nu de frică, ci de solemnitatea momentului de a sta în fața dumnealui.

Nu voi uita niciodată cum ne mângâia pe creștet și ne dădea binecuvântarea, măsurându-ne cu privirea blândă din vârful capului până în vârful picioarelor. Nu voi uita niciodată orele de religie predate de dânsul și capacitatea fantastică pe care o avea de a ne transpune în ele.

De aceea, dragi mihăeșteni, începând cu orele 10.00 trebuie să mergem împreună să îl conducem pe ultimul drum și să îi arătăm pentru ultima dată profundul respect pe care cu toții i-l purtăm!》, își anunța în această dimineață consătenii primărița Mihăeștiului, Andreea Crâmpiță-Matei. Iar locuitorii Mihăeștiului au venit în număr mare azi, să-i aducă un ultim omagiu preotului Ion Năstase si să-l însoțească pe ultimul drum.

Dumnezeu să-l odihnească!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI