28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Cei mai importanți liberali ai țării au venit la Câmpulung

Cei mai importanți liberali ai țării au venit la Câmpulung

Astăzi a avut loc, la Câmpulung, ședința extraordinară a Comitetului de Coordonare local al PNL Câmpulung. Scopul acestei ședințe a fost alegerea noiii conduceri a PNL Câmpulung și anunțarea candidatului la funcția de primar.

Au fost prezenți: președintele PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, vicepreședintele PNL și presedintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, președinta PNL Argeș și ministra Justiției, Alina Gorghiu, senatorul Dănuț Bica, președintele PNL Sector 1 și ministrul Energiei Sebastian Burduja,  secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ion Popa, prefectul de Argeș, Radu Perianu, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, conducerea organizației locale, primarii liberali din județ, în total în jur de 430 de invitați și delegați, membri de partid.

Discursul președintei PNL Argeș, Alina Gorghiu:

《 Dragi colegi liberali din Câmpulung și din tot Muscelul,
Înainte de a începe discursul, trebuie să am un moment al adevărului.
Domnule Președinte, domnule Secretar General, o să vă mulțumesc.
Acum un an și jumătate, în mai 2022, era puțin înainte de ziua PNL, m-ați susținut să candidez la președinția organizației PNL Argeș. Cu mandatul de a reconstrui o filială al cărei președinte plecase la alt partid, o filială care la parlamentare a fost pe ultimele locuri.
Astăzi, la Câmpulung, este o etapă a acestui proces de reconstrucție, de reinventare reală a PNL Argeș!
De asta vă mulțumesc, pentru încrederea în proiectul PNL Argeș și vă rugăm să ne dați timp și încredere, rezultatele vor veni.
Avem echipă frumoasă în Muscel, primari de elită!
Și mulți oameni de încredere în PNL Câmpulung!!!
Norris, îți mulțumesc pentru că te-ai alăturat echipei noastre!
Împreună, vom reda măreția și frumusețea de altădată municipiului Câmpulung!
Orașul are mare nevoie de oameni ca tine, legați de aceste locuri de multe generații. Deși mai avem mult de lucru, eu mă gândesc deja la tine nu doar ca la viitorul candidat PNL la primărie, ci chiar ca la viitorul primar de la Câmpulung, pentru că ești un om cu capacitate managerială dovedită și duci proiecte la bun sfârșit.
Și ești un om care știe cu adevărat ce înseamnă acest oraș, ce înseamnă Muscelul!

Stimați colegi,

Oferta politică a PNL se limpezește!
Există o singură certitudine: în 2024, PNL va fi singurul mare partid de dreapta, care susține ideile tradiționale ale liberalismului românesc!
Venim în fața românilor cu experiența guvernării!
Suntem la 6 luni de când avem o nouă formulă de Guvern. Vedem mai bine acum cât este de important ca Premierul să asigure echilibrul și stabilitatea unui Guvern de coaliție.
Mi-e dor de doza de echilibru pe care o dădea guvernării domnul Nicolae Ciucă!
În 2022, când președintele PNL a condus Guvernul, totalul investițiilor străine a fost de aproape 11 miliarde de euro. Am generat programe care să elimine diferențele majore privind calitatea vieții între mediul urban și cel rural.
Programul Anghel Saligny funcționează! Pentru că PNL a făcut acest program și s-a bătut pentru el!
Mă bucur când văd obiective finalizate în județul nostru, puse la dispoziție elevilor, tinerilor, pentru a face sport!
Cum am văzut recent la Schitu Golești!
Altele, absolut necesare pentru comunitățile locale, sunt și la Albeștii de Muscel, Bughea de Sus, Dragoslavele, Mioarele sau Poienarii de Muscel!
Dezvoltarea țării pe baza investițiilor, politica noastră, liberală, dă rezultate, ca la Podul Dâmboviței: o investiție din fonduri europene care scoate traficul din centrul localității, ceea ce ajută pentru creșterea calității vieții oamenilor și la dezvoltarea turismului.
Dar o investiție care ajută mult și economia Muscelului, pentru că se vor elimina restricții de tonaj de pe drumul către Bran!
Va fi dat în folosință până la sfârșitul lunii!
Chiar astăzi am fost acolo împreună cu domnul președinte Ciucă!

Dragi colegi,
Am început să adunăm succesele și în Argeș. În peste 40 de localități, a fost adoptat stimulentul pentru nou născuți, programul nostru, al PNL Argeș!
Și regret foarte mult că, la Câmpulung, se încearcă blocarea stimulentului, deși a fost votat de Consiliul Local!
Asta arată, dacă mai era nevoie, că Argeșul și Muscelul au nevoie de o ALTFEL de administrație locală.
De primari responsabili, de candidați care vin cu proiecte viabile, care rezolvă problemele reale ale oamenilor.
Ce a fost în acești ultimi ani și la Pitești, și la Câmpulung, și la Curtea de Argeș nu a fost performanță, nu au fost puse în valoare locurile frumoase, monumentele istorice, Transfăgărășanul, Rucărul și drumul Branului, cetățile de la Poienari și de la Podul Dâmboviței, obiceiurile și tradițiile locale, dar mai ales calitățile oamenilor de aici: gospodari, cu idei bune, ospitalieri și buni meșteșugari.
Pentru Câmpulung, după 3 ani de campanie de autopromovare ai doamnei Lasconi, problemele orașului au rămas!
Nici un proiect pe fonduri europene nu a fost concretizat!!
Știu sigur că noi, liberalii, vom livra mai mult pentru cetățean! Suntem singurul partid care poate asigura o schimbare reală în 2024!
Stimați colegi,
Am fost primii care am înfruntat deschis fenomenul drogurilor!
E nevoie de sprijinul tuturor: autorități locale, instituții centrale, societate civilă, familie! Eu o consider prioritate în mandatul meu de ministră liberală a justiției! Avem în procedură legislativă inițiativa cu Registrul traficanților de droguri și Legea „2 Mai”.
Pedepsele pentru traficanții de droguri vor fi întotdeauna cu executare! Asta vor liberalii!
Am depus în Parlament o lege care prevede înființarea a 8 centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri în țară.
Și îmi doresc ca unul din aceste centre să fie în Argeș!
Am demarat și dezbaterile cu tinerii pe acest subiect, inclusiv la Câmpulung. Educația juridică a devenit o necesitate. Sunt, la acest moment, peste 600 de voluntari în baza protocolului de colaborare inițiat de Ministerul Justiției și ei îi vor învăța pe elevi despre legislație, despre drepturile pe care le au dar și despre impactul negativ al consumului de droguri sau al infracțiunilor.
Dragi liberali,
Trebuie să credem în noi! Trebuie să abordăm 2024 cu curaj.
Am încredere că noi toți, liberalii argeșeni, membri vechi, dar și cei noi, vom avea înțelepciunea să ținem aproape, să purtăm competițiile electorale umăr la umăr!
Urez de pe acum succes echipei de conducere a PNL Câmpulung care va fi astăzi aleasă! Vă mulțumesc! 》

Discursul președintei PNL, Nicolae Ciucă: 

《 Domnule secretar general,
Doamna ministru, președinte al Filialei Argeș,
Domnule ministru,
Domnule vicepreședinte al PNL și președinte al Consiliului Județean Ilfov,
Domnule prefect, Domnule președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri
Doamnelor, domnișoarelor, domnilor primari,
Doamnelor și domnilor,
Dragi musceleni,
Bine v-am găsit!

Dați-mi voie să-mi pun ochelarii aici, pentru că este prea multă lumină și nu am lentile anti reflecție.
De acord cu echilibrul, azi nu sunt elegant.
Îmi cer scuze, nu sunt non conformist, nu m-am transformat peste noapte.
Am mers în teren și m-am bucurat foarte mult să vedem un proiect care s-a finalizat, aici, la Dâmbovicioara, și am mers pentru că este un proiect care a început pe timpul unei guvernări liberale, a fost urmărit și am dorit să vedem că un proiect tehnic românesc, un constructor român și un angajament al nostru, să facem lucruri, se finalizează măcar o dată în timp.
Acest proiect, podul de la Dâmbovicioara, cu toată unicitatea sa, cu tot efortul, iată că ajunge să fie finalizat în timp.
Deci, se poate, se poate să fie folosiți și bani de la bugetul de stat pentru investiții și se poate să se realizeze absorbția pe programe de infrastructură mare astfel încât să avem cu ce să ne prezentăm în fața oamenilor, atunci când vorbim despre ceea ce ne-am angajat și ceea ce am realizat.
Mi-a plăcut foarte tare modul în care ați reacționat în momentul în care și-a încheiat doamna președinte intervenția. Practic, este ceea ce ne dorim de la PNL, de la liderii PNL, de la aleșii locali ai PNL, de la activul PNL.
Această reacție de unitate, de solidaritate și de recunoaștere a capacității PNL.
Dați-mi voie să vă mulțumesc și să vă aplaud pentru această chestiune, că ne confirmați decizia pe care am luat-o la Sinaia, că PNL are capacitatea, are voința, are resursa umană, are realizările și are perspectiva pentru a merge pe forțe proprii în anul electoral 2024.
Este adevărat, și aici s-a invocat foarte mult istoria PNL legată de tot ceea ce a însemnat familia Brătianu și cei 148 de ani de existență ai PNL, ca cel mai vechi partid din Europa, în momentul de față.
Am spus chestiunea aceasta și ieri, într-un cadru mai restrâns, într-un cadru CDJ-ului de la Drobeta Turnu Severin.
Aici am s-o spun în cadru deschis, pentru că este important.
O vorbă înțeleaptă de la noi spune așa: Slava strămoșească pe urmași cinstește, degeaba urmașul cu ea se fălește!
Doamnelor și domnilor avem istorie, ne mândrim cu ea, este datoria noastră acum să facem istorie, și să facem istorie nu pentru noi, ci pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri, pentru generațiile viitoare, pentru România.
Iar istoria se face prin fapte, nu prin vorbe. Istoria se face de cei care își asumă să se ducă în fața oamenilor, să le vorbească, să le ceară votul și ulterior să pună în practică ceea ce au promis.
PNL are setul de valori și virtuți despre care vorbim de fiecare dată și pe care încercăm să le împărtășim, uneori este important să ni le reîmpărtășim și nouă înșine, că de aceea, prin noi înșine ne-am propus să facem ceea c e vrem să facem. Iar acest set de valori legate de familie, de credința în Dumnezeu, de patriotism, de tot ceea ce înseamnă iubirea de țară, iubirea de neam, sunt valori ale PNL, valori care trebuie să fie transpuse în practică prin virtuțile fiecăruia dintre noi, prin a avea curajul să vorbim despre ele, prin a avea deschiderea și tenacitatea și demnitatea și onoarea și empatia și entuziasmul și tot ce ține de comportamentului unui om firesc, unui om normal, în relație cu ceilalți oameni pe care vrea să-i reprezinte și în fața cărora s-a angajat că va face ceva.

Este adevărat, PNL și-a asumat guvernarea într-o coaliție de trei, ulterior de doi, pentru că țara avea nevoie de stabilitate politică, țara avea nevoie să asigure trecerea prin toate aceste crize succesive și suprapuse, țara avea nevoie să meargă mai departe.
Pentru toate astea, uneori, apropo de echilibrul menționat de doamna ministru, mai devreme, este nevoie să facem și un minim sacrificiu de orgoliu.
L-am făcut, îl facem și îl vom face în continuare. Dar pentru asta, nu cerem ca cineva să vină s-o aprecieze deschis, trebuie doar să ne respecte, minimul respect pentru ceea ce noi am putut să oferim, oferim și vom oferi în continuare.
Este cât se poate de ușor de prezentat ceea ce s-a realizat. Încă de la finele lui 2019, mai deunăzi s-au împlinit patru ani de când PNL se află la guvernare. Ulterior, de când în această coaliție ne-am angajat să facem în așa fel încât să folosim întregul potențial și toate oportunitățile pe care țara noastră le are, pentru a îndeplini acest deziderat, care nu este doar al cuiva anume, doar al conducătorilor, al celor care guvernează, nu, este dezideratul nostru, al tuturor românilor, să putem să ne dezvoltăm, să putem să mergem oriunde cu fruntea sus și să putem să privim în ograda noastră, în comuna noastră, în orașul nostru, fără să ne fie rușine că nu suntem la nivelul de dezvoltare la care ar trebui să fim în anul 2023, 2024 și de aici înainte. Și pentru acest deziderat am făcut tot ce a fost posibil să atragem investiții străine, să facem maximul de atragere a fondurilor europene, să facem în așa fel încât să creștem PIB-ul cât de mult putem și toate chestiunile acestea s-au realizat. Au precizat cifre colegii mei mai devreme. Și la investiții străine, aproape 11 miliarde și absorbție de fonduri europene de 11,3 miliarde și o creștere a valorii nominale a PIB-ului de aproximativ 49 de miliarde, peste valoarea estimată în 2022.
Sunt lucruri pe care le-am făcut și de care nu trebuie să ne fie teamă să vorbim.
Doar că probabil, atunci când făceam acele lucruri, nu aveam timp să vorbim și ne ocupam de ceea ce aveam de făcut și ne era teamă să vorbim despre ele.
Nu trebuie să ne fie teamă să vorbim despre ceea ce am făcut, cum nu trebuie să ne fie teamă să recunoaștem ceea ce nu am făcut, este omenește.
Este absolut natural să venim în fața dumneavoastră, cum venim aici și avem puterea să vă privim în ochi, tot la fel, fiecare dintre noi trebuie să mergem pe stradă și indiferent de orientarea politică a celor cu care intrăm în dialog, trebuie să recunoaștem și ceea ce nu am făcut.
Sunt convins că dumneavoastră, toți cei care sunteți aici în față și sunteți mândria filialei Argeș, primarii din Argeș, care reprezentați PNL, nu sunteți primarii doar a celor care simpatizează PNL. Sunteți primarii întregii comunități. Tot la fel, fiecare dintre noi, indiferent unde vom fi și ce vom face, vom administra, vom gestiona lucrurile pentru toți cetățenii.

Trebuie să dispară această atmosferă, această abordare de ură. Suntem în competiție politică. Cred că Brătianu a vrut să spună atunci că politica este un lucru grav, domnilor, gândindu-se la gravitatea a ceea ce se întâmplă când, preluând, probabil, de la Iuliu Maniu, și în politică suntem adversari, dar niciodată dușmani! Să nu ducem lupta politică până întra colo încât să o transformăm în ceva foarte grav.
Grav este când ne asumăm să facem ceva și nu facem. Atunci este grav și cetățenii, cei în fața cărora ne ducem să le cerem votul, ajung să se uite la noi într-un anumit fel, pentru că nu mai au încredere, pentru că nu văd că ceea cec am promis s-a realizat.
Și atunci este nevoie ca din acest entuziasm pe care l-am văsut astăzi la Organizația Câmpulung, să facem un model de politică a faptelor, a faptelor prin care să putem să facem ce am făcut acolo, punctual, la podul de la Dâmbovicioara. Să punem bani de la buget, să punem bani de la fonduri europene, să aducem investitori străini și să facem lucruri în folosul comunității.
Mai avem ceva de făcut, să facem în așa fel încât să susținem mediul de afaceri cu capital românesc. Cred că nu greșesc când spun că astăzi, capitalul românesc asigură aproximativ 4 milioane de locuri de muncă, peste 4 milioane de locuri de muncă.
Capitalul românesc are o profitabilitate de 7,8%, în condițiile în care, capitalul străin are o profitabilitate de 3,7%,. Și spuneam iei și repet, pentru că este important să înțelegem lucrul acesta, capitalul românesc consolidat este cel care, indiferent de situație și indiferent de criză, este aici și pune umărul pentru ca împreună să trecem țara prin aceste crize. Capitalul românesc nu pleacă iar el trebuie să devină competitiv. Cum spuneam că trebuie să avem acele comunități ajunse la acel nivel de dezvoltare, de care să nu ne fie rușine și de care să fim mândri, tot la fel trebuie să vorbim și despre capitalul românesc.
Iar în Câmpulung, astăzi, mi-am început activitatea răspunzând unei invitații la o companie, cred că nu fac publicitate, dacă o fac, îmi asum. Vorbim despre o inițiativă a unor musceleni care au reușit să dezvolte pe propriile spese o afacere, este vorba de Romturingia și este un exemplu prin care să arătăm că se poate, într-un oraș cu tradiție în ceea ce a însemnat, și știm cu toții, relevanța pe care a avut-o în Industria auto Municipiul Câmpulung Muscel, având încă sentimente legate de ceea ce însemna ARO pe șoselele din România.
Astăzi, cei care au lucrat acolo au reușit să pună o afacere pe picioare, este o afacere locală cu capital autohton.
Avem nevoie să sprijinim în continuare mediul de afaceri, indiferent de natura și de dimensiunea lui și să-l ajutăm să crească. Mediul de afaceri, business-ul românesc este cel care are cea mai mare contribuție la bugetul de stat.
Nu putem să vorbim despre mărirea pensiilor, de asigurarea necesarului pentru ajutorul social, mărirea salariilor, dacă nu avem venituri la bugetul de stat.
Iar veniturile vin din mediul de afaceri, trebuie să spunem chestiunea aceasta.
Trebuie să-i ajutăm să se retehnologizeze, trebuie să-i ajutăm și să înlesnim întrebuințarea fondurilor europene, trebuie să-i ajutăm să se conecteze cu mediul de afaceri din alte țări, trebuie să-i ajutăm într-un cuvânt să devină competitivi. Este o chestiune ce ține de tot ceea ce are nevoie astăzi mediul de afaceri. Să le asigurăm acea fundație pe care ei să poată să se dezvolte. Noi nu trebuie să intervenim mai mult pentru că ei știu mult mai bine decât noi ce au de făcut și o fac foarte bine.

Totodată, aceasta este abordarea prin care noi, PNL, vedem că trebuie să ne adresăm către cetățenii români, atât cei din țară cât și cei din străinătate.
Avem o diasporă, luăm cifra cea mai circulată, de 5 milioane de români care își desfășoară activitatea în diaspora. Poate este mai mult, poate este mai puțin, ne-am dori să fie mai puțin.
Noi trebuie să ne îngrijim de tot ceea ce înseamnă asigurarea accesului la Educație, la servicii medicale, la serviciile administrației centrale și locale, pentru că acei oameni și-au desfășurat activitatea acolo dar sufletul le-a rămas aici.
Ei trebuie să se întoarcă acasă. Noi trebuie să facilităm revenirea românilor acasă pentru că, dacă tot am vorbit despre mediul de afaceri, mediul de afaceri nu se poate dezvolta doar cu bani, mediul de afaceri se poate dezvolta cu o resursă umană pregătită, care ajuns la un anumit nivel de competență profesională și în loc să importăm forță de muncă din alte țări, trebuie să facem ceea ce se cuvine pentru a reveni românii acasă și să recunoaștem că dincolo de acele sume despre care am vorbit, atragerea de fonduri europene, investiții străine directe, tot acolo, în jurul a 11 miliarde se regăsește și contribuția a valorii banilor care au fost trimiși acasă de către românii din diaspora și pentru asta trebuie să le fim recunoscători.

Pentru că am vorbit de pensii, PNL a mărit pensiile de trei ori de când este la guvernare.
De două ori, efectiv, pe mandatul subsemnatului, și am mărit pensiile de la 1265 de lei, este vorba de punctul de pensie, de la 1265 la 1785 de lei. Nu poate cineva să ne acuze că noi nu am vrut să mărim pensiile. Noi am vrut să avem curajul să ieșim în fața oamenilor și să ne asigurăm că există fondurile necesare și sustenabilitate pentru anvelopa necesară Casei de Pensii.
Am vrut să înțelegem ce înseamnă acest 40%. 40%, sper să nu ne legăm prea mult de 40%, deși suntem în post, 40% este o cifră biblică. Este vorba de anii petrecuți în deșert, este vorba după aceea de 40 de mucenici și așa mai departe.
Cine știe unde vom mai ajunge cu cifra 40.
Ar fi bine să putem să mărim de fiecare dată punctul de pensie cu 40%. Important este să avem banii aceiași pentru a avea banii aceia, noi, în calitate de responsabili, trebuie să avem garanția că nu ne ducem în fața oamenilor să le spunem: vă mărim pensiile acum, că urmează an electoral și după ce se termină anul electoral, om vedea noi ce facem. Nu! Trebuie să ne asigurăm că acești bani sunt și pensionarii merită aceste măriri de pensie, se va întâmpla și nu există niciun fel de dubiu ca PNL să se fi gândit măcar, să nu asigure mărirea pensiilor, eliminarea inechităților și disparităților din sistemul de pensii.
Revenind la Organizația locală Câmpulung, nu știu dacă ați sesizat dar au fost două chestiuni care mi-au plăcut foarte tare. Domnul prefect a spus că este invidios pe domnul Norris, și mă gândeam, Doamne, să nu zică că este invidios pe tinerețea lui. După care, a venit domnul Popa și a zis că tinerețea nu este o virtute. Ei, domnul Popa, este!
Doar că trebuie să ne aducem aminte despre cea zis un mare matematician al nostru, când a fost acuzat că este prea tânăr, ca atare, domnul Norris, țineți minte!
Tinerețea este o boală, și aici mă uit în sală și suntem de toate vârstele, este o boală de care ne vindecăm cu toții, de fiecare zi care trece!
Ca atare, aveți grijă ce vă propuneți și ce vreți să faceți în perioada asta, când încă mai sunteți tânăr.
Este important că la Câmpulung Muscel a existat acel sacrificiu de orgoliu și pentru binele Organizației, ceea ce trebuie să se întâmple la nivelul întregului Partid Național Liberal, să vedem la un moment dat, când prin sacrificiu propriu facem un bine partidului.
Acel sacrificiu al orgoliului personal a născut o conducere nouă, sau o va naște, pentru că dumneavoastră urmează să vă stabiliți acum o conducere nouă a Organizației Câmpulung, fiind atât de necesară în toată această dezbatere vizavi de modul în care se face administrație la Câmpulung.
Eu sunt convins, nu vreau să critic pe nimeni, rămân echilibrat și elegant, de data asta. Eu sunt convins că se va face administrație pe măsura acestei virtuți, a tinereții, a entuziasmului, a disponibilității la a se sacrifica pe sine pentru binele comunității, a faptului că are rădăcinile aici, în Câmpulung. Că are o echipă și are în spate, iacătă, o Organizație care îl va ajuta și îi va da tot sprijinul pentru a putea să desfășoare o campanie prin care să convingă cetățenii din Municipiu să parieze, de data aceasta, pe o administrație liberală,.
Are pregătirea necesară, are viziunea necesară și proiectele dumnealui trebuie să aibă aceeași convergență ci interesele, cu dialogul și cu așteptările pe care le veți desluși de la cetățenii Municipiului Câmpulung
Si pentru că a venit vorba de convergență, înainte de a încheia, stăteam și mă gândeam, când domnul secretar general vorbea de proiectele care s-au demarat și care s-au pus în aplicare de către PNL și nu știam ce să aleg, convergență, toate proiectele de infrastructură converg la Pitești, Autostrada București-Pitești, Autostrada, o să zic acuma, Craiova -Pitești, dar va veni Pitești- Craiova, și de asta nu știam să aleg, între convergență sau radiere. Și mai este Pitești-Sibiu. Toate drumurile trec prin Pitești. Toate drumurile importante trec și prin Pitești, cred că este mai corect așa.
Vă dați seama, când vom uni Piteștiul cu Craiova, în ce fel se unește Industria Auto din România?
Doi poli ai Industriei Auto din sus-vestul Europei. De câți ani așteaptă această legătură de infrastructură rutieră, de câți ani?
Câți ani ne-a luat să înțelegem că singura modalitate prin care putem să ne dezvoltăm economic este să realizăm sistemul circulatoriu pe care banii pot să vină și să plece, astfel încât economia să poată să crească?
Prea mult!
Și cred că asta mi-ați cerut, doamna ministru?
Mi-ați cerut timp. Păi puțin vă dau, pentru că puțin este! Deci, nu mai este timp, deja a trecut prea mult!
Doamnelor și domnilor, dați-mi voie să-i urez succes noului președinte al Organizației Câmpulung și echipei domniei sale!
Dumneavoastră să vă mulțumesc că ați avenit într-un număr atât de mare și ați avut răbdare să ne ascultați!
Eu îmi pun, împreună cu echipa de conducere a PNL, foarte multă speranță în entuziasmul pe care l-ați manifestat astăzi, cum am plecat de altfel și ieri de la Drobeta Turnu Severin, unde am avut o sală cu 800 de doamne prezente la Regionala Organizației Femeilor Liberale. Și faptul că aveți o doamnă, președinte de Filială, spune mult despre rolul și relevanța pe care noi le acordăm doamnelor și domnișoarelor din PNL și din țară.
Și cred că așteaptă doamna ministru să mă audă vorbind, nu de 40, de 30% prezență pe liste a doamnelor și domnișoarelor în alegerile viitoare.
Ca atare, mulțumindu-vă încă o dată, vă doresc succes!
Aș traduce Prin Noi Înșine, sau aș include acest motto Prin Noi Înșine și in ceea ce înseamnă perioada pe care o vom trăi cu toții, perioada sfârșitului dec an, a sărbătorilor.
Ținând cont de cum arată bugetul, nu știu cum va fi Moș Nicolae, dar cu certitudine, știind cât suntem de gospodari, cu certitudine Crăciunul va fi cum trebuie!
Vă doresc sărbători frumoase, numai bine!
Sănătate, să ne vedem cu bine! 》

Discursul secretarului general al PNL, domnul Lucian Bode:

《 Domnule președinte al Partidului Național Liberal,
Doamnă ministră și președintă a PNL Argeș,
Dragi liberali argeșeni,
Stimați invitați,

Aici în Argeș, noi liberalii ne simțim foarte bine de fiecare dată când ne adunăm și este normal- pentru că aici este leagănul liberalismului. Sunt locuri sfinte, cu încărcătură istorică unde s-au luat decizii istorice pentru România de către familia Brătienilor, sunt locuri care ne inspiră și ne responsabilizează deopotrivă.
Prin noi înșine rostit aici, în Argeș, rezonează puternic pentru că ne amintește de spiritul marilor victorii liberale din trecut. Victorii pe care avem datoria să le împlinim în 2024.
De aceea, Argeșul nu poate fi decât liberal! Recăștigarea Argeșului în anul 2024 este poate una dintre cele mai mari provocări pentru noi, dar și una dintre cele mai arzătoare dorințe. Să readucem liberalismul acasă, în Argeș, este un obiectiv îndrăzneț, dar nu imposibil.
Mă bucur că PNL se întărește în județul Argeș și mai ales pe plan local, la Câmpulung. Se vede cu ochiul liber că sunteți determinați și motivați să intrați în alegerile din 2024 cu gândul de a câștiga. Asta e mentalitatea de care avem nevoie. Sunteți activi și ați intrat deja în logica de campanie, iar eu nu pot decât să vă felicit.
Aveți un lider județean cu vizibilitate și care este foarte activ în guvernul României, unul dintre cei mai performanți miniștri ai PNL. Este un mare atu pentru organizația locală. Atât la nivel de organizare, cât și din punct de vedere politic. Ceea ce nu s-a făcut în ultimii ani, se va face de acum.
Îi mulțumesc Alinei Gorghiu pentru determinarea și energia de a pune lucrurile în ordine și de a construi o organizație puternică, demnă de blazonul istoric al liberalilor din Argeș.
La Câmpulung, s-a alăturat echipei liberale domnul Norris Măgeanu, un om nou în politică dar cu multă determinare și dorință de a se implica în viața comunității locale.
Fiind, nu de ieri de azi, un promotor al zonei Câmpulung sunt convins că împreună cu echipa liberală va face o treabă bună la Câmpulung.Succes în toate campaniile care vor urma și victorii pe linie pentru liberali.

Dragi liberali,

La nivel național, suntem parte a unei coaliții care a ținut România pe linia de plutire în toți acești ani extrem de grei. Am reușit să ținem țara stabilă și, deși am fost sub presiunea vremurilor și a contextelor regionale complicate, am reușit să construim, să facem investiții și să dezvoltăm România în ciuda tuturor crizelor suprapuse.
Coaliția actuală asigură stabilitatea de care are nevoie România. Nu este o coalitie bazată de simpatii politicii sau prietenii, este una pur pragmatică. Asta nu ne împiedică să ne manifestăm ca liberali si să ne apărăm principiile si valorile. Să corectăm ce avem de corectat în actul de guvernare si să ne susținem măsurile cu argumente.
Când constatăm că unele obiceiuri nu mor peste noapte, trebuie să luăm atitudine și să le combatem.
Nu a fost ușor și nici nu va fi ușor să stăm în această Coaliție. Dar trebuie să ținem cont că traversăm vremuri complicate, în care românii vor să trăiască în liniște și să aibă parte de un trai decent, să știe că este cineva responsabil la conducere. Nu vor nici circul AUR, nici circul USR. Nu vor scandal, nu vor ură și dezbinare în societate, vor responsabilitate și un plan de viitor concret din partea noastră.
Iar viitorul ni-l construim noi. Noi, liberalii, suntem cel mai mare partid de dreapta și vom rămâne așa și după alegeri. Indiferent cât se chinuie unii să zică că fac un pol de dreapta. Când în formula aceea pui un partid progresist de aventurieri politici la pachet cu două formațiuni de buzunar, poți spune cel mult că faci un vehicul de salvare al unor lideri care rămân fără loc de muncă, dar în niciun caz o construcție politică serioasă.
Tot ceea ce facem acum trebuie să plece de la premisa că PNL trebuie să câștige toate rândurile de alegeri și să dea Președintele României. Este un obiectiv ambițios, însă PNL are toate atuurile pentru a realiza acest lucru.
Depinde de noi cum ne organizăm și cum ne prezentăm în fața electoratului. Alegerile din 2024 nu vor fi doar o probă a maturității politice, ci mai ales un test de organizare și de coeziune. Pentru PNL, obiectivul de a câștiga alegerile este complet justificat și legitim. Vă îndemn să ieșiți la luptă la toate nivelurile, să vă faceți auziți mai clar și mai răspicat și să impuneți punctul de vedere în ochii electoratului.
Va urma o perioadă care ne va pune la încercare reziliența politică și ne va testa convingerile fiecăruia. Este ceva de așteptat în preajma unor momente electorale. Însă riscul unui decont electoral nefast de mai târziu poate fi prevenit încă de acum, printr-o organizare internă eficientă și printr-o ofertă politică serioasă, cu un program politic și candidați serioși, alături de menținerea unității partidului.
O dimensiune importantă a luptei politice este recuperarea potențialului de vot din zone tradițional liberale, care ne-au consacrat în alte bătălii politice. Recâștigarea electoralului nostru din zonele urbane este un imperativ strategic pentru PNL, mai ales în Argeș.
Electoratul din Argeș și mai ales câmpulungenii au foarte multe nemulțumiri, nu cred în „vedetisme” și nici în oameni providențiali, și au toate motivele să o facă. Așteptările lor legitime sunt ca PNL să vină cu soluții la problemele reale ale comunității, probleme pe care alții doar se prefac că le rezolvă.
Câmpulungenii merită un primar care știe foarte clar ce are de făcut, care este implicat în viața comunității și care nu se pierde în tot felul de bătălii politice de uzură ori care visează tot felul de funcții europene sau naționale ce îl distrag de la nevoile Câmpulungului.
Pentru Câmpulung, e nevoie de un lider local care să fie profund conectat la realitățile și nevoile orașului. Un lider care nu doar înțelege, dar și simte pulsul comunității. Acest lider trebuie să fie un om de acțiune, nu un visător, cineva care pune comunitatea pe primul loc, nu aspirațiile personale.
Câmpulungenii sunt oameni pragmatici și nu pun preț pe abordări superficiale și lipsite de substanță. De aceea, au nevoie de oameni cu idei bune, serioși, implicați și responsabili, care le oferă perspective de viitor pentru comunitate. O comunitate prosperă, un oraș smart, în care să trăiești cu drag, un oraș care își păstrează valorile tradiționale în timp ce îmbrățișează inovația și progresul.
Aici la Câmpulung este nevoie de un om care va imprima orașului ritmul dezvoltării accelerate, pentru că modelele liberale de administrație din România sunt cele mai bune și și-au confirmat valoarea.
Succes Norris Măgeanu! Succes Alina Gorghiu! Succes liberalilor argeșeni! Împreună pentru victoriile liberale ale anului 2024!》

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site