25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Ce se pregătește la Salvamont

Ce se pregătește la Salvamont

Începând de astăzi până pe 10 martie, se desfășoară la cabana Capra, în masivul Făgăraș, județul Argeș, „Stagiul Național de Formare și Reconfirmare al Unităților Canine Salvamont (avalanșă și mediu natural)”.

Stagiul este organizat de Salvamont Argeș și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, sub patronajul Consiliului Județean Argeș și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De-a lungul a 10 zile se vor prezenta toate unitățile canine Salvamont din țară, adică peste 30 de câini, pentru obținerea brevetului de unitate canină operațională sau reconfirmarea brevetului, dar vom avea și 5 câini tineri, așa-zisa „grădiniță”, în pregătirea pentru stagiul din 2025.

Într-una dintre zile, unitățile canine vor beneficia de prezența unui elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviație, pentru deprinderea inserției/extracției aero prin troliere.

La finalul stagiului, dacă totul decurge conform rigorilor, vom avea 35 de brevete eliberate, noi unități canine obținând mult-dorita insignă înseriată de specialist.》, a transmis Salvamont Argeș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI