13.7 C
Pitești
24 mart. 2025

„Căutați-i pe cei care sunt în spatele lor și le iau banii!”

Am scris ieri despre abundența cazurilor de cerșetorie în mun. Pitești. De regulă, persoanele care o practică sunt amărâți care stârnesc mila populației, dar de cele mai multe ori banii strânși de aceștia nu rămân în buzunarele lor, ci – se știe – există adevărate rețele de exploatare a acestora, adevărații beneficiari ai sumelor îi supraveghează din umbră și îi așteaptă după colț, luându-le banii.
Consiliul Județean Argeș, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, a cerut Poliției Locale Pitești un raport în acest sens. Iată ce ne comunică instituția, pe pagina sa de facebook:
Poliția Locală Pitești sesizează faptul că, în ultima perioadă, numărul persoanelor care cerșesc în municipiul reședință de județ a crescut. Doar în acest weekend, polițiștii locali au depistat 22 de persoane care practicau cerșetoria. Conform ultimului raport prezentat de Poliția Locală Pitești Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș, de la începutul anului au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale pentru cerșetorie.
Ne raliem eforturilor Poliției Locale Pitești și facem apel la cetățenii din municipiu și nu numai să conștientizeze faptul că, oferind sume de bani cerșetorilor, nu fac nimic altceva decât să întrețină un fenomen infracțional care are în spate rețele de trafic de persoane. Mai mult, cei mai afectați sunt minorii folosiți în aceste scopuri, ei devenind victimele absenteismului și analfabetismului. Pe lângă relele tratamente aplicate minorilor, fenomenul cerșetoriei mai înseamnă și exploatarea persoanelor cu dizabilități sau a persoanelor vârstnice.
De cele mai multe ori, nu persoanele exploatate sunt beneficiarele reale ale milei populației! Nu încurajați cerșetoria! Nu le dați bani, nu îi încurajați pe cerșetori să rămână pe stradă cu aceleași practici!
Puteți sesiza oricând cazurile de cerșetorie la Poliția Locală din localitatea dvs!”.
Comentariile cititorilor sunt concludente. Ei consideră că autoritățile ar trebui să facă mult mai mult în ceea ce privește destructurarea acestor rețele. „Banii ajung la cei care îi obligă să cerșească, în loc să-i sancționeze pe cerșetori cu amenzi care oricum nu sunt plătite, mai bine i-ar descoperi pe cei care sunt în spatele acestui flagel!„, scrie o cititoare indignată.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress