26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

Câteva sute de familii stau fără apă rece de ieri

Mai exact, de aseară, de la ora 19.00, au sesizat locatarii blocurilor P1 și P2 din zona Pătrașcu Vodă din Pitești, dar și alte blocuri din zona Bibescu Vodă, faptul că oamenii nu au apă rece la robinete.

Echipa de la Apă Canal a sosit la fața locului și a constatat că este undeva o avarie în conductele mari, îngropate, numai că pe căminul de vizitare era parcată o mașină. Polițiștii locali chemați în ajutor pentru identificarea proprietarului, duminică seară fiind, nu au avut sorți de izbândă, mașina fiind cu număr de Suceava și fiind parcată legal. I s-a pus în geam o solicitare de mutare urgentă a mașinii și s-a așteptat plecarea mașinii respective. Echipa de intervenție a sosit din nou luni dimineață, a săpat în zonă o ditamai groapa dar nu a găsit problema aici, de unde s-a dedus că avaria ar fi în partea cealaltă a parcului. Se lucrează însă de azi dimineață cu utilaje, echipa de intervenție și inclusiv maistrul care coordonează lucrarea, iar din fotografii se vede că s-a săpat până s-a reușit identificarea problemei și în momentul de față de sudează conducta. Am stat de vorbă cu cei care lucrează la remedierea avariei, dar nu ne-au oferit detalii despre lucrare, fiind mai degrabă puțin supărați că suntem de la presă. Oricum, maistrul ne-a spus că se fac toate eforturile să se poată remedia în această seară.

Am sunat și la dispeceratul Apă Canal, solicitând să ne dea un orizont de timp la care oamenii vor avea apă din nou, iar operatoarea ne-a spus că se estimează că în această seară, în jurul orei 20.00 avaria va fi remediată, dar că nimeni nu poate să garanteze asta, fiind în funcție de evoluția lucrării.

Oricum, din ce am observat și noi, infrastructura de apă este „varză”. E de înțeles că prin țevile ruginite și vai de mama lor nu poate să circule apă de cea mai bună calitate și știm că majoritatea piteștenilor se plâng de asta. Înțelegem că autoritățile caută soluții pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă, prin accesarea de fonduri europene, dar e cale lungă până la înlocuirea tuturor rețelelor vechi, majoritatea ruginite și colmatate, de pe vremea lui Ceaușescu.

Suntem curioși dacă avaria se va rezolva în această seară, pentru că sute de familii stau, pe căldura asta teribilă, fără apă de mai mult de 24 de ore.

UPDATE, ora 21.00: Într-adevăr, în jurul orei 20.00 s-a reușit remedierea avariei și oamenii au din nou apă la robinet, așa cum s-a promis.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site