1.5 C
Pitești
04 feb. 2023
spot_img

CARIERIȘTII – doar niște epigoni

Pe zi ce trece descopăr importanța și, în mod deosebit, ,,valoarea” unor semeni de-ai noștri care dacă nu ar fi existat, istoria noastră ar fi fost mult mai săracă. Ei apar din toate ,,colțurile” societății, se vor lideri, șefi sau ceva cu… ,,funcție” – nu contează unde și ce! Primul pas, după ce și-au aranjat ,,culoarul” profesional, este să elimine, prin orice metodă, concurența, să nege orice realitate palpabilă, că compromită, să provoace, să dezbine. Rampa de lansare rămâne… politica, ,,licența” și masteratul se obțin mult mai simplu, singura condiție rămâne banul cu care se plătește incultura, dar se cultivă tupeul! Nu discut cariera profesională, deși sunt multe de analizat și aici – educatoare pregătite în facultăți particulare (!) Vă imaginați ce cântece pentru cei mici se intonau pe holurile instituției, ce ateliere de creație – lucru manual și desen – sunt organizate și dotate cu materialul necesar orelor de metodică etc.?.

Dar carieriștii, acei lideri făcuți, nu născuți, acești epigoni moderni cu Facebook și ,,intrare” în toate zonele greu accesibile au invadat societatea. Sunt create funcții și posturi pentru a echilibra oferta cu cererea, blocând funcționarea normală a societății! Nu contest pregătirea cadrelor din instituțiile particulare și nici bunele intenții ale acestora dar, la astfel de societăți ,,dirijate de bani” scopul principal rămâne profitul.

Pentru a elimina carierismul (parvenirea și cu orice preț – funcția) și a însănătoși această societate bolnavă din cauza… carierismului, este necesar să se realizeze schimbări legislative și condiții clare de ocupare a funcțiilor, fără concursuri trucate, fără grile modificate, fără compromisuri, chiar sentimentale sau materiale! Toate facultățile de stat au locuri bugetate! Aici trebuie să fie stimulată concurența, dar nu prin ,,concurs de dosare”! Absolvenții de pe locurile bugetate să fie stimulați și direcționați spre actul decizional și de conducere – directori de Finanțe, directori la Agențiile de mediu, directori de școli, directori în compartimentele ministerelor… acolo unde salariile vin de la bugetul de stat și nu de la partidul (partidele) de guvernământ sau ONG-urile tip căpușe, apărute ca muștele.

Dacă nu ies în față valorile pentru a schimba ,,mentalitatea modernă” că ,,singurul Dumnezeu e banul”, lăsându-i… ,,să cârpească cerul cu stele, să mânjească marea cu valul”, creând… ,,o altă lume pe-astă lume de noroi…” (Eminescu) atunci vor ,,conduce” și vor lua decizii EPIGONII (urmași nedemni ai unor înaintași iluștrii) cum îi plăcea ,,profului” meu de limba română să îi ,,alinte”! Poezia de revoltă socială a lui Eminescu – Împărat și proletar, Scrisorile ș.a. au deranjat și drept consecință au fost eliminate din cărțile de liceu, dar Epigonii? Pe cine deranjează? Pe epigonii ,,moderni”, avizi după funcții (parvenire cu orice preț), care au paralizat societatea declanșând o altă pandemie. Pentru ei nu am alocat, în bugetul de venituri și cheltuieli, sumele necesare achiziționării de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!