22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Caravana SMURD la Mioveni – un succes

Caravana SMURD la Mioveni – un succes

Pe parcursul zilei de ieri Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență au fost prezente în orașul Mioveni.

Amplasate în proximitatea platoului Centrului Civic al orașului, deci cu acces facil pentru populație, au oferit posibilitatea doritorilor să se informeze și să învețe cum trebuie să procedeze (practic, nu numai teoretic) în cazul unei situații de urgență. Pompieri și voluntarii programului național Salvator din pasiune le-au arătat celor prezenți cum să reacționeze în cazul unor situații de urgență medicale, incendii, cutremure sau chiar furtuni.

Nu doar atât, pe lângă faptul că au aflat cum să acorde primul ajutor calificat persoanelor pentru care ar putea fi ultima speranță la viață, au putut vedea și care sunt punctele vulnerabile la situații de urgență din locuință. Copiii au fost învățați cum să sune la 112 și cum să se evacueze.

De multe ori de modul în care acționezi în primele momente după ce s-a întâmplat un eveniment nedorit depinde numărul de victime sau mărimea pagubelor care se vor produce. Un membru al familiei care s-a înecat cu mâncare poate muri până la sosirea ambulanței. Un incendiu izbucnit în bucătărie la un aparat electric sau la un cuptor, nestins la timp, se poate extinde la întreaga casă.

O mulțime de oameni au venit și au plecat impresionați de capabilitățile celor două centre de pregătire.

Vă reamintim că această campanie preventivă a pompierilor a avut loc luna aceasta și în alte localități din județ. Când va veni în localitatea dumneavoastră, nu ezitați să mergeți să vă informați și să vă instruiți practic.

CARAVANA SMURD „Fii pregătit”- asigură instruirea populaţiei în vederea acordării primului ajutor în situații de urgență, fiind dotată cu echipamente medicale şi de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare ce permit instruirea eficientă a participanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

CENTRUL MOBIL PENTRU RĂSPUNS ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ are echipamente inteligente ce simulează situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea unui cutremur şi modalități prin care acesta se percep într-o casă sau într-un apartament.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI