19.3 C
Pitești
19 mai 2024

Capra vecinului

Capra vecinului
Se apropie sărbătorile pascale și, deși mielul este la mare căutare, cei mai mulți politicieni se preocupă de … capra vecinului, care dacă nu moare (capra) până în iunie, cel puțin să se îmbolnăvească, chiar de o laringită, ca să nu mai … behăie. Trebuie să vorbească numai Ei, deținătorii adevărului absolut, să explice ,,ce vor românii”, ,,ce-și doresc românii”, ,,cum gândesc românii”, fără să abordeze elementele esențiale ale existenței acestora! Sigur românii își doresc un ,,miel” neafectat de inflație, un Parlament mai suplu și activ, un Guvern care să … guverneze, nu să-și primească solda stând în ședințe de campanie electorală și ,,clocind” strategii pentru o coaliție ,,născută” și încă ,,tratată” la reanimare.

Cel mai elocvent exemplu pentru a întări cele spuse îl reprezintă ,,circul” pe care cei doi lideri ai coaliției l-au prezentat, în premieră absolută, în capitala țării. ,,Bat” cei doi la ușa unui doctor, renumit dar, aparent apolitic, afon în ale administrației publice și-i propun, chiar îl conving, să preia ,,comanda” unei armate derutate în lupta cu actualul primar, singurul scop fiind detronarea acestuia! Ați crezut că pentru binele bucureștenilor? Nu, ci pentru satisfacerea ,,poftelor” celor doi ,, prieteni” rătăciți în politica dâmbovițeană. Mai mult, insistența actualului premier de a se ,,poza” cu doctorul poate să fie interpretată ca o lovitură dată doamnei Firea, care însă nu s-a pierdut cu FIREA, vizând încă fotoliul de președinte al partidului, așteptând cuminte eșecul actualului!

Nu au știut cei doi despre problemele de incompatibilitate de care a fost acuzat doctorul? Băieții care au serviciul la … servicii nu îi informează pentru a evita penibilul sau eșecul care poate avea extindere națională, având în vedere că ,,cei doi” gestionează problemele țării? Dacă s-a știut și a fost doar un experiment, atunci cineva trebuie să răspundă! (Este primul mare eșec al … ,,siamezilor”). Secretomania de la vârful coaliției, ura unora ,,împănată” cu îngânfarea, incapacitatea de analiză și sinteză a fenomenului politico-social, orgoliile și teama de a pierde privilegiile reprezintă fotografia zilei în politica românească.

Dacă se dorea binele bucureștenilor aceștia ar fi fost informați cu ,,mărețele” proiecte despre care tot vorbesc dar … nu spun nimic, ar fi ascultat păsurile și propunerile cetățenilor și nu ar fi pierdut câteva săptămâni pe sondaje irelevante sau discuții fără formă și fond.

Cui îi faceţi jocul, domnilor?

După ce doctorul a fost ,,sedus și abandonat” acesta se întoarce la … rotule, femururi și omoplați (service umane garantate) pentru a ajuta pacienții să se deplaseze la secțiile de vot. Fără un protocol pe măsura personajului, fără scuzele de rigoare și motivația inerentă a deciziei, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, actualii decidenți politici (descoperitorii apei … clocotite), se apără stând ,,spate în spate” cu ochii spre favoritul fiecăruia sperând într-o ,,duminică a orbului” benefică şi salvatoare.

Știm anecdota cu țăranul care și-a plimbat calul (nu capra) prin târg doar să-l facă de râs! Oare aici s-a ajuns, asta s-a vrut, sau băieții aceștia cu CV-ul cârpit și umflat cu drojdie de Buzău sau asortat cu mine ,,antipersonal” (studii, experiență, doctorat plagiat) n-au cel mai elementar bun simț?

Am auzit cea mai mizerabilă afirmație ,,Ne așezăm la discuţii, punem toate cărțile pe față, lăsăm orgoliile, negociem cu … Piedone – blana ursului din pădure! Cât de ușor au fost împărțiți cetățenii în ,,găști” manipulabile, direcționate după interesele celor de la putere și nu după idealurile și așteptările acestora. Ce impresie dezgustătoare au acești ,,manipulatori de conștiințe” față de noi oamenii normali, corecți și cinstiți!

După această înfrângere a lui Nicu și Marcel (cea cu candidatul independent!) vor urma și altele care vor certifica, cu adevărat, victoria doamnei, nu la primărie ci la partid. Pentru că Ei au promis că se vor retrage dacă pierd o singură bătălie. Parcă le-aș sugera un ,,meritat”… ,,Pe loc repaus!”. Iar noi, încrezători că poporul se va găti de sărbătoare, vom distribui tuturor celor prezenți la urne meritata doză de…

ANTIVIRUS

Ultima oră:
,,Orgoliul lui Ciolacu iese iar în evidență – refuză (chipurile) colaborarea cu Piedone, deşi el a propus-o; se pare că omul uită că a mâncat usturoi iar gura … . Este vorba tot de … ,,FIREA” omului? Pentru ,,gargară” avem o nouă variantă de …

ANTIVIRUS.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI