3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Baronul PSD Dumitru Buzatu, mită de 1.250.000 lei. Fiul, membru în guvern, proprietar al 23 de terenuri

Baronul PSD Dumitru Buzatu, mită de 1.250.000 lei. Fiul, membru în guvern, proprietar al 23 de terenuri

Baronul PSD, Dumitru Buzatu, a fost prins aseară de către DNA în timp ce primea mită 1,25 milioane de lei (25 de teancuri a câte 100 de bancnote de 500 lei!).

Dumitru Buzatu a pretins și luat această mită de la un antreprenor, pentru acordarea unui contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare, evaluat la cel puţin 12 milioane de lei, finanțat cel mai probabil din bugetul Consiliului Județean Vaslui, pe care liderul social-democrat, președinte al organizației locale din Vaslui, îl conduce de foarte mulți ani.

Președintele CJ Vaslui are un fiu – Tudor Buzatu – numit, anul trecut, secretar de stat în Secretariatul general al Guvernului.

Dumitru Buzatu are o pasiune pentru bunurile imobile. El are 8 terenuri și 5 clădiri. Este și un pensionar de lux, beneficiind lunar de 6500 lei pensie specială. Dar și 13.000 de lei indemnizație de președinte de consiliu județean. Cert e că lunar îi intrau în cont peste 20.000 lei.

Fiul lui Dumitru Buzatu a intrat în guvern anul trecut. Tudor Buzatu a fost numit, în ianuarie 2022, în poziția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului de atunci Nicolae Ciucă. El a fost menținut în funcție de premierul Marcel Ciolacu.

Interesant este că Tudor Buzatu are trecute în declarația de avere nu mai puțin de 23 de terenuri intravilane, agricole și extravilane. Cele mai valoroase, cele intravilane, 7 la număr, le-a primit ca donație. De la cine oare?

Potrivit CV-ului său, Tudor Buzatu a terminat Facultatea de Sociologie și are un Master la SNSPA pe care l-a obținut în 2010. Imediat ce a terminat facultatea a fost numit Director executiv și apoi Director General la Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui.

A intrat în guvern la vârsta de 35 de ani, în 2018, ca viceprim-ministru.

Între 2020 și 2021 a fost Director de Dezvoltare la Kazinst Grup ce activează în domeniul comercializării produselor și echipamentelor de instalații termice.

În 2022 este numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. E greu de spus ce îl recomandă. 

 

Sursa: newsweek.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI