20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Bariera din Prundu va deveni „amintire”

Primarul Cristian Gentea anunță că din toamnă vor începe lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată Prundu – Lânăriei.

Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova și SC Intens Prest SRL Pitești au semnat contractul de lucrări privind modernizarea unuia dintre cele mai nevralgice puncte de circulație din Pitești: trecerea peste calea ferată de pe strada Lânăriei. Bariera manuală de peste 70 de ani va deveni istorie.

În luna februarie 2021, primarul Cristian Gentea a făcut, special, vizite la Ministerul Transporturilor și la SNCFR Craiova, pentru a discuta rezolvarea, în cursul acestui an, a problemei majore de trafic ridicată de bariera Prundu.
Conform contractului, proiectarea va dura 4 luni, iar perioada de execuție 6 luni. Prestatorul dorește ca, în noiembrie, lucrările să fie finalizate.
„Se va folosi un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru mașini de mare tonaj și pentru mijloace de transport în comun. Sistemul este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly)” spune Cristian Gentea

Senzorii sunt amplasați pe calea ferată și sunt acționați la trecerea materialului rulant, acționarea barierelor făcându-se automat, la circa 1500 m înainte și după zona barierelor.
Barierele vor avea o lungime de 7-8 m, vor fi înlocuite traversele, respectiv șinele actuale, iar în zonă va fi realizat un peron modern pentru călători.
„Constructorul intenționează să fie efectuate intervenții chiar și în timpul nopții, pentru a minimiza disconfortul cetățenilor. În perioada lucrărilor, circulația în zonă va fi restricționată după un program care să asigure un trafic decent”, informează Primăria Pitești pe pagina sa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI