2.6 C
Pitești
30 nov. 2022
spot_img

Tinerii accidentați în căruță, aseară, la Mihăești, sunt în stare gravă

Aseară a avut loc la Mihăești, pe DN 73, chiar în zona Primăriei, un grav accident în care un cap tractor a lovit o căruță încărcată cu fân. În căruță se aflau doi bărbați, unul de 21 de ani, care conducea caii, și altul de 25 ani, care, din spusele martorilor, stătea sus pe fân, în spatele căruței, ținând în mână o lanternă aprinsă.

Se pare că lanterna nu a luminat suficient pentru că șoferul TIR-ului nu a observat la timp căruța care se deplasa încet pe direcția dinspre Pitești spre Câmpulung și a izbit-o în plin, cu viteză. Bărbatul de 25 de ani aflat în partea din spate a căruței a fost lovit grav la cap, el aflându-se internat la Terapie Intensivă, cu hemoragie craniană, în stare gravă, fiind încă inconștient.

Conducătorul auto a frânat, dar a mers aproape 10 metri târâș. Pe cel din spate l-a luat în plin pe parbriz, căzând în fața mașinii când a reușit să se oprească. Cel de 21 de ani, care era în fața căruței, a scăpat ceva mai ușor, a mai fost și fânul care a mai atenuat din impact, dar și el va trebui supus unei intervenții chirurgicale la coloană, întrucât aceasta prezintă fisuri.

Amândoi caii au scăpat însă teferi, căruța în schimb a fost avariată total.

Cei doi tiineri sunt prieteni și locuiesc amândoi în comuna Mihăești. Din păcate, cei doi s-au expus unui mare risc circulând pe drumul național cu căruța, mai ales că era și noapte și căruța nu era semnalizată corespunzător. O lanternă nu are raza de lumină suficientă pentru a fi vizibilă de departe și în astfel de cazuri este foarte greu să se evite o tragedie.

Iată ce prevederi legale sunt cu privire la curculația căruțelor pe drumurile publice:

《 Deplasarea pe drumurile naționale sau în municipii a vehiculelor cu tracțiune animală, este interzisă. Aceasta este prevăzută de art. 71 alin.1 din OUG 195/2002, și sancționată de art. 102 alin.1, pct.16 din același act normativ (amenda este cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă, adică 1.305 și 2.900 de lei, iar vehiculul cu tracțiune animală poate fi confiscat).
Deplasarea pe drumurile publice (N.R. altele decât cele prevăzute mai sus, unde circulația acestora este interzisă) a vehiculelor cu tracțiune animală, fără a avea montate două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare albă în față și două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare roșie în spate, este prevăzută la art. 17, alin.1 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, și sancționată de art. 102, alin.1, pct.16 din OUG 195/2002 (amenda este cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă, adică 1.305 și 2.900 de lei, fără măsuri complementare).》

Lăsând la o parte riscul amenzii sau a confiscării căruței, care nu sunt nici ele de neglijat, cel mai mare risc este pierderea vieții sau rănirea gravă a celor care încalcă prevederile legale.

Dincolo de a fi ziariști, suntem oameni și înțelegem durerea familiilor acestor doi tineri. Le dorim însănătoșire grabnică și multă sănătate. Dar nu trebuie să neglijăm faptul că atunci când îți riști viața, poți să o și pierzi. Să încetăm să-l mai luăm în brațe pe „Doamne ferește!”. Să ne ferim singuri. Pentru că și dacă tu ești corect și respecți legea poți avea ghinionul de a fi victima unui accident din vina altuia care nu o respectă. Darmite dacă tu însuți nu o respecți. Poți fi tu victimă, sau poți răni sau omorî pe altul care e nevinovat.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!