23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

„Banii înapoi!” Primarul din Poiana Lacului va trebui să restituie primăriei banii pe cele 50 de tone de motorină furată

Banii înapoi!” Primarul din Poiana Lacului va trebui să restituie primăriei banii pe cele 50 de tone de motorină furată

Consilierii locali de la Poiana Lacului s-au reunit în această dimineață în ședință extraordinară, pentru a hotărî dacă UAT Poiana Lacului se va constitui parte civilă în dosarul penal nr. 379/P/2022, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează „cercetări față de inculpatul Dumitrache Ion, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, constând în aceea că: în perioada 1.01.2019 – 21.09.2022, în calitate de primar al comunei Poiana Lacului, în mai multe rânduri și în baza aceleași rezoluții infracționale, și-a însușit pe nedrept din gestiunea primăriei pe care o conducea, cantitatea totală de 49.582 litri de motorină, în valoare de 287.575 lei, pe care a folosit-o în scopuri personale”. Procurorii au cerut, în adresa transmisă UAT, ca într-un termen limită consilierii locali să se pronunțe dacă Unitatea Administrativ-Teritorială se constituie parte civilă. Cu alte cuvinte, dacă vor ca acești bani „sifonați” de primar să se întoarcă în vistieria primăriei.

În acest sens, în această dimineață 10 (din cei 15) consilieri locali au fost prezenți la ședință și au votat în unanimitate ca primăria să se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului adus de primar.

Dosarul în care primarul (PNL) Ion Dumitrache este cercetat și urmează a fi trimis în judecată este în stadiul final al cercetărilor.

《 Dumitrache a fost „turnat” la DNA că mergea în benzinăria din localitatea Poiana Lacului, care avea contract cu primăria, și încărca recipiente de plastic alimentate cu combustibil. Toate aceste alimentări se făceau la ore târzii, pentru a nu fi observate de cetăţeni. Toate recipientele au fost descărcate în curtea proprietăţii deţinute de Dumitrache Ion.》, scrie site-ul institutiilestatului.ro

Anul acesta primarul Dumitrache, aflat în funcție de 24 de ani, nu va mai candida pentru un nou mandat, dar l-a aruncat în luptă pe fiul său, tot din partea aceluiași partid (PNL). Motivele sunt lesne de priceput.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site