6.5 C
Pitești
21 feb. 2024

Băbana Chalenge: Rezultate excelente ale tinerilor piloți de la RB Racing

Sâmbătă și duminică, pe circuitul de la Băbana s-a desfășurat cea de-a IV-a etapă din cadrul Campionatului Național de Rally Cross. Și de această dată tinerii piloți musceleni de la RB Racing au dat dovadă de talent și îndemânare, reușind să scoată timpi pe care piloți cu mult mai multă experiență și care beneficiază de motoare mult mai puternice, nu îi ating. Ilustrative sunt rezultatele înregistrate de Mihai Pelmuș, care a scos cel mai bun timp dintre toți cei peste 40 de concurenți: 5 minute, 14 secunde și 29 de sutimi, în timp ce colegul său de club Andrei Dună a fost câștigătorul detașat al celor două zile de concurs, la clasa lui, reușind și al doilea cel mai bun timp: 5 minute, 18 secunde și 87 de sutimi. Printre puținele fete care dovedesc o atracție aparte pentru acest sport, Iris Muscalu s-a clasat pe locul III, la juniori 1(9-13 ani). La Juniori 2 (14-16 ani), acolo unde Andrei Dună a excelat, Rareș Șain s-a clasat pe locul 6.


La Clasa H1, câștigată autoritar de Mihai Pelmuș, Ștefan Udrea s-a clasat pe locul II, dar ulterior a fost descalificat pentru un incident de cursă. Etapa de la Băbana a fost una cu peripeții, accidente și răsturnări. Din păcate, nici piloții musceleni nu au fost ocoliți de acest gen de evenimente: Radu Nicolae s-a răsturnat în finală, iar David Nedelcu, Andrei Marinoiu și Gheorghe Ticuță au înregistrat abandon tehnic. În pofida acestor evenimente, echipa RB Racing s-a clasat în final pe locul II, la general.
Organizarea a fost una impecabilă, făcând dina această etapă o adevărată sărbătoare locală. Primăria Băbana a avut o implicare deosebită, primarul Bebe Ivan fiind un împătimit al acestui sport. De notat că la start au fost prezenți atât deputatul Adrian Miuțescu, cît și viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan. Premierea a fost făcută de musceleanul Cătălin Nicolaescu, vicepreședinte al FRAS. Următoarea etapă se va desfășura în intervalul 31 Iulie – 1 August, la Câmpulung.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI