24.3 C
Pitești
15 iul. 2024

Azil ilegal descoperit la Leordeni

Azil ilegal descoperit la Leordeni

În urma informațiilor Poliției Argeș, a fost dispusă o verificare la o locație din Leordeni unde exista suspiciunea că funcționează un azil fără forme legale. Controlul a fost făcut de comisia formată din mai multe instituții și s-a confirmat faptul că 16 bătrâni erau adăpostiți în imobilul descoperit de polițiști.

Clădirea are 4 camere și, conform AJPIS, nu are toate condițiile necesare îngrijirii persoanelor vârstnice. La acest moment nu are licență, însă proprietarul are depuse actele în acest sens.

Beneficiarii sunt toți din București, au vârste peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia. Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov și a susținut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locația ilfoveană în care sunt îndeplinite condițiile.》, a transmis prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

De asemenea, și Poliția face precizări în acest sens: 《În ziua de 04 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni s-au sesizat din oficiu referitor la posibila desfășurare de activități specifice de cazare și îngrijire de persoane vârstnice fără autorizație, la un imobil din localitatea Leordeni, efectuând verificări împreună cu reprezentanți ai mai multor instituții.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanții A.J.P.I.S. Argeș, I.T.M. Argeș, D.S.P. Argeș și pompieri argeșeni, au fost identificate, în 4 dintre încăperile imobilului în cauză, 16 persoane vârstnice.

Din primele verificări s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activității desfășurate în locația supusă controlului, respectiv un bărbat de 66 de ani, desfășoară activitatea _în cadrul unei societăți cu sediul social la o altă adresă de pe raza localității Leordeni, iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza județului Ilfov, care în prezent nu mai funcționează.

La acest moment se desfășoară verificări, pentru stabilirea legalității funcționării centrului în locația verificată, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun, în raport de competențele ce revin fiecărei instituții cu atribuții de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, conform art. 348 din Codul Penal.》

Foto: descriptiv (pixabay.com)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site