22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Azil din Pitești depistat cu nereguli

Azil din Pitești depistat cu nereguli

Un control în desfășurare la un centru (privat) pentru vârstnici din municipiul Pitești au scos la iveală mai multe nereguli. Un beneficiar dormea pe hol, pe o canapea, mai mulți oameni se plâng că nu primesc mâncare suficientă și că nu sunt lăsați să vorbească la telefon cu aparținătorii.

《 Echipa mixtă de control se află, în aceste momente (n.r Ora 17), la o verificare de urgență.
Prima instituție care a ajuns la locație este AJPIS. Inspectorii au anunțat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare. La subsolul clădirii erau cazați 3 beneficiari despre existența cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control. Oamenii erau într-un dormitor.

Rudele unui beneficiar au confirmat faptul că nu au vorbit cu omul internat, ci doar cu reprezentanții centrului. În timpul verificărilor, oamenii au spus că ies foarte rar în curtea centrului. Vom reveni cu măsurile dispuse! 》, a anunțat Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

Așteptăm schimbarea legislației în acest domeniu, în așa fel încât instituțiile de control și supraveghere să aibă mecanisme de control suficiente și eficiente.

Propunem înființarea unei platforme online (un fel de SEAP) în care să fie înscriși toți beneficiarii și toate centrele de îngrijire, în așa fel încât fiecare centru să aibă o evidență strictă a celor internați și să nu mai poată să-i „ascundă” pe bătrâni prin case părăsite, în construcție sau prin subsoluri. Înscrierea pe platformă să fie condiția principală de obținere a autorizației de funcționare, iar depistarea vreunui beneficiar neînregistrat în platformă să ducă automat la anularea autorizației. Numai cu un control eficient (declararea tuturor beneficiarilor și a veniturilor contribuie și la combaterea evaziunii fiscale) și cu pedepse aspre se poate face ordine în acest domeniu.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI