17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Au „picat” la radar

Au „picat” la radar

În ziua de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism pe str. Calea București din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 126 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

• Tot în ziua de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 36 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe str. Depizitelor din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h. În aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 30 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h.

Ca urmare a abaterilor constatate, cei doi conducători auto au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisele de conducere le-au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Amenzi și rețineri de permise

• În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, duminică au fost aplicate de către polițiștii structurilor rutiere 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 56.324 de lei. Totodată polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 25 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Dintre permisele de conducere reținute în cursul zilei de duminică, 14 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, și 4 ca urmare a consumului de alcool (cu valori mai mici decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI