Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a început controalele specifice în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
„Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc)”, arată ANSVA într-un comunicat. Astfel, fiecare DSVSA a stabilit un program de lucru pentru perioada 28 martie – 24 aprilie 2022, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări asupra modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare.