23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

Întâlnire a doctorilor în sport la Centrul Universitar Pitești

Întâlnire a doctorilor în sport la Centrul Universitar Pitești

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a numărat printre absolvenții care au obținut în ultimii 20 de ani titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești și care au fost prezenți la un atelier științific la Centrul Universitar Pitești. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori.

Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate: prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie, director CCPU.

„Sunt aici într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului. Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât dintr-una profesională, la momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată. Am trecut și prin momente aparte, pentru că am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu, apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Din păcate, la un moment dat, a ales să ne vegheze de acolo, din Ceruri, astfel că a trebuit să îmi schimb conducătorul de doctorat. Știți cu toții cât de critic și de riguros este domnul prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, așa că a trebuit să reiau lucrul la teza de doctorat. Așadar, a durat ceva până am devenit absolventul acestei Școli Doctorale, dar cred că am reușit o lucrare bună, asta și datorită sprijinului pe care l-am primit de la oamenii deosebiți de aici. Altfel, vă asigur că, la fel ca și până acum, Consiliul Județean Argeș va rămâne alături de Centrul Universitar Pitești și ne vom reîntâlni și în alte proiecte pentru că Universitatea rămâne inima cetății!” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, absolvent de doctorat ȘSEF Pitești.

„În 2023 s-au împlinit 20 de ani de când funcționează Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice Pitești. Am inițiat un proiect educațional – Paradigma Studiilor de datorat în domeniul ȘSEF – reflecții și perspective. Acum a fost primul atelier științific din cele patru cuprinse în proiect. Grupul țintă al acestui atelier au fost absolvenții, cei care au devenit doctor în sport, dar și cei care i-au îndrumat. Vrem să vedem dacă și cum i-a ajutat în domeniul lor, în cariera lor, titlul obținut la noi” – prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.

„Pentru mine Școala Doctorală a însemnat o școală cel puțin la fel de grea și de dură ca și cea pe care au trăit-o absolvenții. Sunt foarte legat de sportul de performanță și consider că faptul că am pus multă presiune pe cei care acum sunt absolvenți, din perspectiva mea, face parte din ceea ce trebuie să facă orice formator. Adaptarea și evoluția vin din criză. Atât pentru cei care trebuie să facă față crizelor, cât și pentru cei care produc aceste crize. De aceea spun că și eu am învățat multe de la dumneavoastră și cred că, în final, ceea ce trebuie să înțelegem este că merită să transmitem cu toții mai departe ceea ce am acumulat” – prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.

Și absolvenții au venit în număr mare, din toată țara, unii dintre ei fiind mari sportivi ai României, așa cum este cazul fostei gimnaste Simonei Amânar.
„Am ajuns să fiu doctorand la Școala din Pitești, unde am avut cadre universitare deosebite, de la doamna Mihăilescu la dl Pierre de Hillerin, care mi-a fost și conducătorul de doctorat. Am reușit să fac o lucrare de doctorat pe o săritură care îmi poartă numele – Săritura Amânar. Mă bucur că sunt din nou la Pitești alături de oameni minunați, de cadre universitare minunate!” – Simona Amânar, absolvent de doctorat ȘSEF Pitești.

„Rezultatele au fost excepționale pentru că nicio teză de doctorat elaborată de absolvenții care au parcurs Școala noastră doctorală nu a fost respinsă de la comisiile superioare de atestare a titlurilor și diplomelor de doctor” – prof. univ. dr. Gheorghe Simion, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.

„O școală este împlinită atunci când absolvenții ei vin să predea noilor generații. Aici, la Pitești, acest lucru se întâmplă. Atunci când s-a făcut prima evaluare a universităților, Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești a fost prima care a primit cea mai înaltă categorie. Acest lucru se vede” – Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site