13.7 C
Pitești
14 apr. 2024

Așteptând electoratul!

Cât de dezolantă a devenit scena politică! Au dispărut politicienii ,,născuți”, lumea politică fiind dominată de cei ,,făcuți” chiar peste noapte, de sisteme, grupuri și ,,interese” netransparente care acționează la comandă, parcă mereu în mod distructiv. Traseismul politic a devenit sport național, încurajat și sponsorizat, la cel mai înalt nivel, iar statul este transformat într-o arenă în care Fairplayul (comportament și reguli) a fost eliminat în totalitate.

Se vorbește în numele românilor, în numele comunității (așa vreau…, așa doresc…) fără acoperire sau motivație, fără efectuarea unui sondaj de opinie care să justifice cele spuse. Întâlnirile primarilor cu cetățenii, în toate marile orașe, sunt bine organizate și regizate, modelul ,,președintelui iubit” fiind încă viu și folosit eficient. Sunt înregistrări, în arhivele televiziunilor, cu secvențe de acum 10-15 ani, în care primarii orașelor, municipiilor circulau singuri (fără echipă tip gardă de corp) printre cetățeni, se salutau, discutau liber, ascultau ,,păsuri” și propuneri, comunicau deschis fără facebook sau imagini (poze) cu care este ,,amăgită” comunitatea.

Prietenii lui ,,ION” (robotul de la Guvern care are sarcina de a prelua sesizările cetățenilor – în mod deosebit nemulțumirile – se pare nefuncțional), Nicu și Marcel insistă, pentru ,,binele lor”, să uniformizeze clasa politică făcându-i pe toți liberalo-pesediști (sau pesedisto-liberali) de ziua a șaptea, fără opinie sau dreptul de a te împotrivi, mimându-se democrația! Cazul de la Timișoara, cu luare de atitudine și demiterea, din P.N.L., a președintelui C.J. (mai bine își taie o mână decât să semneze candidatura unui pesedist!…) arată adevărata stare de fapt din teritoriu, iar surprizele, pentru cei doi, vor fi mult mai mari decât se preconizează (anticipează ei).

Schimb de mame și de biberoane

Parafrazând o emisiune de televiziune cu mult succes la electoratul pasiv, îndrăznesc să spun că unele filiale ale celor două partide (cu lideri care nu au curajul competiției) au început să-și schimbe ,,odraslele”, sau să-i ,,îngrijească” împreună, făcând liste, nu cu meniul zilnic (este la secret) ci cu pretendenții la ,,drogul” puterii (deja consumatori). Unii protagoniști s-au mutat definitiv la mamele adoptive, luându-și cu ei și biberonul, de teamă că nu vor prinde locuri eligibile pe lista din familia pe care au trădat-o (frica de suzetă)!

Urmărind cu interes istoria partidelor, mi-am ,,însușit” o doză de naivitate, fiind convins că un social-democrat nu poate deveni liberal, un liberal autentic nu poate deveni social-democrat (lupta contrariilor nu funcționează). Autentic = format și crescut în spiritul și doctrina partidului respectiv, încă din familie, luptând și protejând valorile acestuia! Și pe plan local sunt ,,vânate” locurile eligibile de către foști consilieri liberali, viitori consilieri sau parlamentari… ,,social-democrați”! Oamenii respectivi motivează trădarea… prin ,,lipsa de viziune” în derularea proiectelor de către partidul… mamă, cel care i-a propulsat din anonimat! Un om demn, bătăios, cu argumente și soluții se luptă în interiorul partidului, iar dacă nu reușește rămâne independent (dacă este născut și făcut pentru politică) – neafiliat! Acești ,,turiști politici” vor ,,cazare” cu perspective imediate eliminând, prind grija celor care îi ,,adoptă”, de pe liste, pe adevărații social-democrați, cei care au muncit și construit mulți ani, luptându-se chiar cu acești… ,,frați” vitregi!

Îmi povestea cineva, care a participat la această mascaradă, că la ,,festivitatea” organizată (,,cu prilejul depunerii jurământului de credință” – citirea adeziunilor), toți ,,oaspeții” au fost ,,aplaudați ironic”, iar în cuvântul lor, au specificat – la unison, că… au fost ,,convinși” să schimbe ,,barca”, de marile proiecte, în derulare, la nivel local, grija pentru concetățeni (nu se vedeau lacrimile, era o lumină… palidă în sală). Mi-am amintit bancul cu Bulă – ,,Mamă, mamă, am salvat o fată de la viol! – Tu mă? Cum ai făcut? … – Am convins-o!” Și eu sunt convins că merită urmărit fenomenul ,,migrației” de primăvară. Dacă apare… AVIARA suntem pregătiți cu tot arsenalul ziaristic, inclusiv cu nelipsitul…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI