28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Asaltul căruțelor pe DN7

Șoferii care circulă pe DN7 de la Pitești spre Găești și invers se confruntă din ce în ce mai des în ultimele zile cu un număr extrem de mare de căruțe aflate în trafic. Dacă circuli pe drumul național în Ștefănești, Călinești, Topoloveni sau Leordeni, ca șofer, trebuie să porți grija zecilor de căruțe, nesemnalizate, cu tinichele atârnând după ele, câini sau mânji legați de ele, încărcate până la refuz cu fân, cu lemne ancorate necorespunzător, sau obiecte care depășesc gabaritul atelajului și pun în pericol circulația.

Căruțașii folosesc șoselele de parcă ar fi ale lor, nu au grija mașinilor și nu au treabă de legislația rutieră, care interzice accesul atelajelor pe drumurile naționale și europene. Nici poliția nu are treabă cu legislația rutieră în privința căruțelor. Este practic imposibil ca pe o porțiune de peste 30 km, de la Pitești până la Leordeni, pe unde întâlnești zilnic nenumărate mașini de poliție, filtre, controale, radare și alte minuni, niciun polițist să nu bage de seamă zecile de căruțe de care te împiedici în trafic, mai ales în zilele în care se țin târgurile săptămânale în comunele traversate de DN7. Accidente au fost, morți au fost pe respectivul drum, iar Poliția pare imună la chinul șoferilor. Știm că unii primari de pe ruta respectivă au chemat la ordin polițiștii avertizându-i să nu le pună oamenii în cap, împărțind amenzi în stânga și în dreapta. Nu mai vorbim de faptul că  șoferii sunt nevoiți, de multe ori, din cauza căruțașilor, să efectueze manevre periculoase, la limita sau în afara reglementărilor rutiere.

Ne dorim drumuri bune, ca afară, ne dorim circulație fluentă dar nu aplicăm legile cum trebuie. Avem doar drepturi, dar nu și obligații.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site