25.4 C
Pitești
20 iun. 2024

Argeșeanul care s-a înecat la Mamaia – un erou

Argeșeanul care s-a înecat la Mamaia – un erou

Argeșeanul despre care am scris că s-a înecat ieri la Mamaia a fost un erou. El a sărit în apa învolburată pentru a salva două adolescente aflate în pericol. A reușit să le salveze pe cele două fete, ajungând aproape de ele și aruncându-le un colac, dar el a murit în valuri, nereușind să mai revină la mal.

Barbatul avea 34 de ani, pe care i-ar fi împlinit azi, 15 august. Era la mare cu familia, respectiv soția și fetița sa de 9 ani. Din spusele soției sale, era un bun înotător. Deși pe buletin avea domiciliul în Olt, acesta locuia în Pitești și lucra în Bascov, ca sudor.

Un piteștean care a fost de față la eveniment ne-a relatat amănunțit tot ceea ce s-a întâmplat acolo:

《 Ceea ce am să vă relatez în continuare, este din observațiile personale și relatările văduvei celui care locuiește în Pitești. Deși am auzit mai multe pe plajă, nu vă spun decât lucrurile de care sunt rezonabil de sigur.
Sunt cazat la Hotelul Victoria, pe plaja căruia s-a petrecut incidentul. Doi dintre cei doi decedați erau cazați cu familiile tot aici.
În jurul orei 10:30 o femeie a început să strige că cineva este tras de curent și să vină salvamarii. S-a dovedit că era vorba despre două fete, adolescente, dintre care cel puțin una era fiica sa.

Un număr de bărbați, turiști care se aflau pe plajă, au sărit să le salveze. Cel din Argeș a intrat în apă cu un dispozitiv flotant (un fel de colac mai mare, cu niște mânere negre). Fetele erau împreună și se zbăteau. Argeșeanul nostru le-a împins dispozitivul flotant (văduva îl numea „colac”) și el a rămas fără. Se pare că știa bine să înoate și de aceea s-a dus. Avea și el o fată de 9 ani, care a rămas pe plajă.

Da, s-au făcut două lanțuri umane. Unul dintre lanțuri a scos fetele aflate acum pe dispozitivul flotant. Un alt copil era izolat sub vechiul ponton. Un al doilea lanț uman s-a format lângă vechiul ponton unde salvamarul, care intrase după copil și îi dăduse acestuia un dispozitiv flotant, se întorcea la mal. Acest lanț a avut ca scop să îl ajute pe salvamar. Însă nu a fost nevoie, pentru că, deși epuizat, a ieșit singur.

Fetele au fost salvate grație argeșeanului, cel care le-a dat colacul. El a rămas fără și ori s-a înecat acolo, ori poate mai spre Hotelul Flora, pentru că trupul i-a fost recuperat de acolo, de undeva dintre cele două hoteluri (Victoria și Flora). A fost văzut (n.r. de cineva apropiat) plutind cu fața în jos, înainte de ponton.

Alți doi bărbați care intraseră în apă cu același scop au fost scoși decedați, dar nu erau dintre cei care formaseră lanțul uman.

Au sărit să salveze

Unul dintre cazurile rare, în care cei decedați au sărit să salveze pe alții și nu din teribilism. Au avut un scop nobil.

Se vehiculează zvonul, pe plajă, că unul dintre ceilalți doi decedați era tatăl uneia dintre fetele salvate. Dar nu am putut verifica, nu îi cunosc personal.
Decedatul locuia în Pitești, dar era din județul Olt. Probabil că avea domiciliul acolo, pe CI.
Observ că mai sunt comentarii pe tema asta. Oameni care au fost cu mine.
Deși se susține incompetența salvamarului, eu aș zice că nu. Mai ales că a mai fost un incident in zona Yaki, chiar când se întâmplau cele relatate de mine.
Eu cred că au intervenit, dar deh, marea foarte agitată și curenți. Au încercat să îi scoată înotătorii, însă nu au reușit. Doar cu skyjet-ul au reușit.》, ne-a relatat martorul, căruia îi mulțumim foarte mult.

Așadar, un bărbat tânăr, soț și tată, a murit ca să salveze alte vieți. Un argeșean care a pus viața altora mai presus de a lui, deși a fost conștient de riscul pe care și l-a asumat. Dar nu a putut sta indiferent, privind la cele două fete (adolescente, deci niște copii), care se înecau. Nu l-a lăsat sufletul, știind că ar fi putut să le salveze. Un sentiment de datorie de care puțini, foarte puțini, mai sunt capabili. Un om și un erou în fața căruia ne plecăm capul cu recunoștință și respect! Dumnezeu să-l aibă în pază! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site