15 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

ANTICIPATE și… decontul politic!

Suntem prea săraci pentru a continua să trăim în această stare de incertitudine, de minciună, de indiferență și ignoranță. Este timpul ca lucrurile să fie așezate la locul lor, cu asumarea răspunderii din partea oamenilor politici (care mai sunt!) – nu a politicienilor ajunși pe funcții de decizie în raport cu ,,favorurile” făcute partidului care l-a ,,adoptat” nu pentru ideologie, ci pentru contribuția sa la ,,pușculița” acestuia. Și chiar de nu se vrea sau nu se vor (motive sunt multe din partea lor), vom avea o premieră – alegeri anticipate. Premierul Ciucă își va încheia mandatul convenit în cadrul negocierilor din coaliție, locul său fiind ,,rezervat” unui social democrat!

Cine își imaginează că miniștrii liberali, numiți, nu făcuți, se vor alinia și subordona unui pesedist, nenominalizat încă (aflat în malaxorul lui Ciolacu), se înșală! În acel moment, fiii risipitori se vor întoarce la ,,mămica lor” – cea care i-a făcut ,,oameni”, se vor încerca alte alianțe, astfel încât liberalii să rămână vioara întâi, dacă sub presiunea străzii nu vor fi stabilite, în sfârșit, alegeri anticipate.

Va fi foarte greu pentru ,,băieții” fixați pe scaunele parlamentului să accepte o asemenea frustrare – plecarea acasă înainte de termen, invocând cheltuieli inutile (nu cu salariile lor – adevărat dezmăț național – ,,466” bucăți, sau cu pensiile speciale pe care trebuiau să le elimine, după cum se lăudau și se jurau în campania electorală, ci sumele alocate organizării alegerilor! În ultimii doi ani, vecinii noștri – bulgarii au organizat patru rânduri de anticipate fără să se plângă de acest exercițiu democratic.

La noi se continuă loviturile pe sub masă (datul la ,,gioale”), fuga de răspundere și mimarea înțelegerii între reprezentanții celor două forțe politice antagoniste care în public își șterg lacrimile vărsate pentru bietul popor cu același șervețel ,,infectat” cu minciuni și josnică manipulare. Se fac angajări în ,,oglindă” – unul de la tine, unul de la mine, înființându-se posturi mai multe decât cele din calendarul ortodox, iertându-și unii altora păcatele sub o lege a… tăcerii! Când sunt în opoziție nu pot face nimic pentru că… este vopsit gardul (mărirea pensiilor cu 40%, dublarea alocațiilor, eliminarea nedreptăților sociale etc.), când ajung la putere, hopa apare… leopardul!

Se vorbește, de ani buni, despre o clasă politică nouă, cu bun simț, cu neuroni la purtător și cel puțin o școală serioasă, oameni care, dacă își doresc o funcție, o fac nu pentru bani, ci pentru că vor să schimbe ceva, să facă ceva bun în primul rând pentru cei mulți. Dar, o simplă analiză a ultimilor ani arată că tinerii ajunși în politică sau pe funcții sunt superficiali, indolenți, obraznici, cu multe diplome dar fără școală, tupeiști, fără cei șapte ani de la părinții lor, aroganți, puși pe căpătuială, sfidând, doar prin prezența lor, noțiunea de muncă! Aici nu au culoare politică, se înțeleg perfect în minciună și manipulare.

Românul, cunoscător al unei realități jalnice, dacă nu triste, ține seama de zisele bătrânilor (nu „seniorilor”, cum le place unor neica-nimeni să se adreseze): ,,Nu submina autoritatea unui incompetent! Te va ține minte toată viața”. Iar frăția nefirească dintre găștile politice ajunse pe piedestalul puterii nu poate fi oprită decât prin alegeri anticipate, la care subscriu cu toată convingerea. Vom contribui cu măști antiprostie, în perioada campaniei, iar în secțiile de vot cu doza necesară de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI