24.3 C
Pitești
25 sept. 2023

Ansamblul Hora și „cârcotașii de serviciu”

Ansamblul Hora și „cârcotașii de serviciu”

Am publicat săptamâna trecută un articol despre ansamblul Hora din Albeștii de Argeș, care a participat la Festivalul Internațional de Folclor din Turcia și de unde s-a întors cu Premiul I și Cupa festivalului pentru costume și coregrafie.

Printre foarte multele aprecieri și comentarii pozitive, am avut și un (singur) comentariu care ne-a atras atenția ca fiind unul care nu este în trend cu celelalte. Mai bine zis, contesta ajutorul și susținerea primăriei și a primarului Gabriel Popa pentru copiii din ansamblu, care ar fi fost nevoiți să plătească fiecare câte 200 de euro pentru această deplasare.

Am luat legătura cu primarul localității, cerându-i un punct de vedere, mai ales că articolul nu a fost scris de redactorii noștri, ci de colegul de la radio Antena Satelor, Constantin Pașol, un jurnalist cu experiență, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, un bun prieten cu care colaborăm la evenimente mai importante și care este bine cunoscut publicului argeșean.

Comentariul aparține (culmea!) unui consilier local, Andrei Scarlat, numai că acesta provine din alt partid decât primarul (Pro Romania, primarul fiind PNL-ist) și, deși cunoștea situația „din interior”, a considerat că îi poate da o „replică” politică primarului în mediul online.

Ce spune primarul Gabriel Popa: 《Comentariul domnului consilier este răutăcios și fără fundament. Noi, Primăria Albești, cu aprobarea Consiliului Local, am asigurat transportul cu autocarul dus-întors până în Turcia, 17500 lei; 4000 lei pentru inscripționări prin broderie pe tricourile copiilor; 900 lei cumpărarea de suveniruri pentru organizatori; 1000 lei pentru stegulețe tricolore, în total aproximativ 25.000 lei au fost suportați de primărie și consiliul local.
Nu ne permite legea plata cazării și mesei pentru astfel de evenimente. Pe plan local noi suportăm toate cheltuielile de funcționare a ansamblului: coregraf, transport la diverse concursuri, muzician, încălzitul sălii, iluminat, etc. Susținerea ansamblului ne costă cam 50.000 lei anual sau poate mai mult. Asta separat de eventuale deplasări la diverse manifestări în țară.
Acum, să vină un consilier și să ne reproșeze că au fost nevoiți copiii să plătească 200 de euro pentru atâtea nopți de cazare și atâtea mese?! Ansamblul este plecat de miercuri și s-au întors azi, deci au stat aproape o săptămână. Am discutat cu părinții copiilor și au fost de acord, au înțeles că e nevoie si de o contribuție personală. Nu e „moșia” lui Gabi Popa, să poată primarul să dispună de banii localității cum vrea. Și dânsul știe foarte bine ce bani s-au aprobat. Facem eforturi, găsim soluții, dar cultura e scumpă și pentru localități rurale, cum este a noastră, care au puțini bani la buget, un ansamblu de o asemenea dimensiune este destul de greu de susținut. Mă bucur că avem copii talentați și am avut succes pe oriunde am fost. Dacă nu am fi suportat nimic, ar fi putut comenta și ne-ar fi putut reproșa. Dar, așa? Mi-s extraordinar de dragi acești copii, ne mândrim cu ei și facem tot posibilul ca activitatea artistică să continue în comuna noastră.
Delegația a fost formată din 35 de persoane, din care 25 au fost copii. A fost necesar să contribuie fiecare dintre participanți cu această sumă, care, de ce să nu o spunem, este „modică” având în vedere costul cazării și mesei în hotelurile din România, ce să mai spunem de Turcia!”, ne-a spus cu năduf primarul Gabi Popa.

Stimați oameni mari, să nu facem politică… băgând niște copii la mijloc! Pentru ei a fost o bucurie să participe la un astfel de eveniment, iar faptul că au venit în țară cu Premiul I și Cupa festivalului este o altă bucurie. Este un succes care trebuie sărbătorit de comunitate, nu întunecat de răutate. Să nu otrăvim bucuria copiilor cu astfel de comentarii malițioase și tendențioase. Și mai ales (fără scuze!) incorecte din punct de vedere gramatical!!!

Felicitări, copii! Felicitări coregrafilor și tuturor celor care au contribuit la succesul lor. Bravo!

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 23, 2023 Ansamblul Hora și „cârcotașii de serviciu” Am publicat săptamâna trecută un articol despre ansamblul Hora din Albeștii de Argeș, care a participat la Festivalul Internațional de Folclor din Turcia și de unde s-a întors cu Premiul I și Cupa festivalului pentru costume și coregrafie. Printre foarte multele aprecieri și comentarii… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI