8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

Aniversarea SRI și a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI

Astăzi a avut loc reuniunea prilejuită de aniversarea a 32 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații (S.R.I.) și a 28 de ani de la înființarea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din S.R.I. Reuniunea a avut loc în eleganta sală de conferințe a Complexului Victoria din centrul municipiului Pitești, la care au participat cadre militare în rezervă ale SRI din mai multe județe ale țării, printre care am remarcat pe generalul de brigadă Ion Stoica, fost locțiitor la Argeș și fost comandant în structurile centrale ale SRI, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai M.A.P.N., M.I., precum și membri ai Asociației „Cultul Eroilor – Regina Maria”.

Printre invitații de seamă ai evenimentului s-au numărat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, subprefecții județului, Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu, deputatul Nicolae Georgescu, care este și vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Parlamentul României, Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, precum și câțiva jurnaliști.

Ca la orice eveniment de ținută, în deschiderea acestuia s-a intonat Imnul de stat al României, asistența ridicându-se în picioare, cu mâna în dreptul inimii. Este un gest prin care coloneii și generalii prezenți, precum și autoritățile invitate, și-au arătat patriotismul și credința față de patrie, pe care au slujit-o zeci de ani.

După cuvântul de întâmpinare al col. Dumitru Șovar, organizatorului evenimentului, au luat cuvântul invitații, după care au fost premiate cadrele militare în rezervă, precum și câțiva jurnaliști. Autorităților prezente li s-au oferit diplome și plachete aniversare.

Serviciul Român de Informații, ca parte a structurii de securitate a unei țări, este cel mai important serviciu de Inteligence, lucrând în strânsă legătură cu celelalte structuri, care protejează valorile democratice şi promovarea intereselor naţionale ale României şi ale aliaţilor săi, în vederea realizării securităţii naţionale, asigurării respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi apărarea statului de drept.

Cu ocazia aniversării a 32 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații și 28 de ani de la înființarea Asociației Cadrelor militare în rezervă și retragere din SRI, îmi afirm aprecierea pentru modul în care Serviciul și-a îndeplinit misiunile în slujba securității naționale, păstrându-și echidistanța politică în acord cu legislația în domeniu. Dați dovadă permanent de profesionalism instituțional și eficiență în conjuncturi diverse, unele complicate geopolitic și geostrategic. Este foarte important să vă mențineți în continuare reperele de valoare deontologică și să vă urmăriți scopurile pentru ca statul român și cetățenii să fie în siguranță și să se bucure de respect în identitate. La mulți ani!„, este mesajul primarului mun. Pitești, Cristian Gentea, prezent la eveniment.

Și presedintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, a avut un discurs interesant:

Astăzi am aniversat 32 de ani de la înființarea SRI și 28 de ani de la înființarea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI.
Ne-am bucurat de prezența factorilor administrației publice locale și de un număr însemnat de participanți. Vă mulțumim !
PATRIA A PRIORI – PATRIA ÎNAINTE DE TOATE!„, spune pe pagina sa de facebook colonelul Dumitru Șovar, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI Argeș și amfitrionul întâlnirii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI