18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Amenzi date de polițiștii de la Economic

Amenzi date de polițiștii de la Economic

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au acționat pentru verificarea legalității actelor de comerț, efectuând controale inopinate la societăți comerciale cu obiecte de activitate restaurant/bar/terasă, dar și comercializarea articolelor vestimentare și a produselor de încălțăminte.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș și din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume, precum și respectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, la Târgul săptămânal organizat în localitatea Domnești și la operatorii economici din municipiul Curtea de Argeș.

Au fost efectuate verificări la sediile/punctele de lucru a 13 operatori economici, polițiștii aplicând 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 74.000 lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost confiscată suma nejustificată de 1.006 de lei.
Totodată, au fost identificate (expuse spre vânzare) și ridicate peste 300 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și detergenți purtând însemnele, desenele și modelele mărcilor înregistrate, toate susceptibile a fi contrafăcute.

În cauză au fost întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar, conform art. 102, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de titularii mărcilor.

Acțiune a polițiștilor pentru respectarea condițiilor de difuzare a muzicii ambientale în localuri publice

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș au acționat și pentru prevenirea și combaterea încălcării dispozițiilor legale prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Polițiștii au acționat pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș, la societăți comerciale cu spații publice, în incinta cărora se utilizează muzică în scop ambiental.
În urma verificărilor, s-a constatat că 7 operatori economici nu dețineau autorizație neexclusivă emisă de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (U.P.F.R.) sau Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (C.R.E.D.I.D.A.M.), sustrăgându-se astfel de la plata remunerației datorate producătorilor de fonograme din România, dar și artiștilor interpreți sau executanți.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale conform Legii 8/1996, dintre care 6 sancțiuni în valoare totală de 18.000 de lei, respectiv 5 sancțiuni cu avertisment.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI