23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

Ai carte, ai parte… la Școala I.L.Caragiale, le ai pe amândouă

Nu știm a cui a fost ideea, dar o salutăm cu drag. Ziua Națională a Lecturii a fost sărbătorită în școli prin câteva ore în care copiii au fost lăsați să citească. Nu ecrane tactile, ci cărți. Cărți tipărite, cu litere și poze, cărți adevărate. Fiind și eu părinte, am vrut să văd efectiv cum se desfășoară o asemenea acțiune. Le mai place copiilor cartea? Da, cu siguranță, da. Copiii doar trebuie stârniți. Trebuie orientați spre activități care să le facă plăcere. Privind atâția copii care citesc, am în suflet cele mai frumoase sentimente și o bucurie lăuntrică. Viitorul sună bine!

Școala Gimnazială I.L.Caragiale din Pitești a fost cea vizată (și vizitată) și din care vă oferim imaginile ce urmează. Iată mesajul directorului acestei instituții de învățământ, printre cele mai performante școli ale Piteștiului.

Lectura este primordială în educarea și dezvoltarea copiilor noștri, iar școala joacă un rol deosebit de important în formarea și cultivarea pasiunii elevilor pentru citit.
Cititul are foarte multe valențe educaționale, formează personalitatea, educă și disciplinează caracterul, dezvoltă vocabularul, formează valori, principii și îmbogățește cultura generală și spirituală a omului. Prin lectură explorăm lumea, experimentăm emoții și ne dezvoltăm imaginația.

Anul acesta ziua de 15 februarie a fost declarată Ziua Națională a Lecturii, o inițiativă lăudabilă, în contextul acesta dificil în care se află societatea românească.
Cu această ocazie în toate unitățile de învățământ din țara noastră sunt organizate evenimente care să sublinieze rolul formativ al lecturii și importanța cărților în viața noastră. Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” din Pitești este înscrisă în Programul „Citește-mi 100 de povești” și celebrează pentru prima dată Ziua Națională a Lecturii.

Elevii sub îndrumarea cadrelor didactice au amenajat un colț de lectură, o bibliotecă deschisă permanent, unde copiii pot deschide o carte nouă, se pot destinde și pot calători în lumea fascinantă a poveștilor.
Din partea Casei Corpului Didactic Argeș am primit vizita doamnei prof. documentarist Șufariu Mirela, care le-a vorbit copiilor despre importanța lecturii în cadrul activității „Dăm startul la citit”. De asemenea, în cadrul orelor de curs, indiferent de disciplina din orar, la ora 11.00 și la ora 14.00, cadrele didactice au organizat activități de lectură împreună cu elevii.

Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Pitești dispune de o ofertă educațională variată, oferă un parcurs școlar continuu, cuprinzând mai multe cicluri de învățământ: preșcolar, primar – tradițional, primar – alternativa step by step și gimnazial.
Pentru a răspunde mai bine nevoilor și intereselor elevilor noștri pentru anul școlar următor ne propunem inființarea unei clase de limba engleză intensiv, clasa a V-a, introducerea unui opțional de Limba Spaniolă, dezvoltarea programului after-school pentru elevii ciclului primar, învățământul tradițional.
Pentru a crește vizibilitatea Școlii Gimnaziale „I.L. Caragiale” și pentru a populariza realizările noastre, ne propunem să construim o legătură puternică cu toți actorii educaționali, elevi, părinți și parteneri. Elevii și părinții sunt cei mai importanți ambasadori și mesageri ai activității noastre.

Director, Prof. dr. Mustață Laurențiu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site