23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

“Afacerea ta în Călinești”

“Afacerea ta în Călinești”

Astăzi, 17 decembrie, începând cu ora 12.00, la Restaurantul Prestige din Călinești, PNL Argeș a organizat Conferința pentru mediul de afaceri din Argeș – “Afacerea ta în Călinești”.

A participat Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș și ministra Justiției, Radu Perianu, prefectul județului Argeș, reprezentanți din partea IMM-urilor, ai mediului de afaceri și ai mediului public.

Moderatorul evenimentului a fost Ionuț Gheorghe, președintele PNL Călinești și directorul general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Argeș – care va fi – așa cum a anunțat azi conducerea PNL – viitorul candidat la funcția de primar al localității Călinești.

S-a discutat despre oportunitățile de dezvoltare ale comunei și despre cum s-ar putea dezvolta a doua cea mai mare comună din Argeș (după Bascov), prin investiții făcute de către mediul privat. De asemenea, s-a discutat despre implicarea autorităților locale în crearea unor „puncte tari”, care să atragă aceste oportunități de dezvoltare. Acestea ar putea veni din dezvoltarea infrastructurii, din legarea de cei doi mari poli de dezvoltare a județului – Pitești și Mioveni – precum și din alegerea la cârma comunei a unor oameni întreprinzători, cu deschidere către mediul privat și către atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare.

Practic în această zonă – Ștefănești-Călinești-Topoloveni – nu există un parc industrial care să absoarbă forța de muncă existentă în acest bazin – fiind vorba de zeci de mii de oameni.

Vorbitorii au scos în evidență faptul că localitatea Călinești a fost marginalizată, fără investiții notabile, fără afaceri locale importante.

Se pot face afaceri în Călinești? Sigur că da! Totul este să găsim „punctele tari” ale localității, să identificăm acele oportunități, să deschidem aceste oportunități către mediul de afaceri din Argeș, către oamenii de afaceri care vor să investească în zonă, unde există și forță de muncă, dar și resurse, și să le punem în operă!

De asemenea, vorbitorii au prezentat și propuneri de modificări legislative, propuneri de investiții strict necesare pentru comună – și aici se vorbea despre o „luptă la baionetă” pentru asfaltarea a 10 km de drum ce leagă Călineștiul de Mioveni,  de reforma administrativă a țării și unele considerații pe această temă, de soluții din care localitățile județului să aibă mai mulți bani pentru dezvoltarea lor din impozitele pe salariile celor care muncesc pe teritoriul localității.

A fost o discuție constructivă, la care au participat mulți locuitori, dornici de schimbarea în bine a localității lor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site