7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

Activități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

Activități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

Aproape 300 de elevi au primit vizita polițiștilor în cursul zilei de 31 ianuarie.
Trei unități școlare, din Aninoasa, Curtea de Argeș și Pitești, au fost vizitate, ieri, de polițiști, care au purtat discuții, au transmis informații și îndemnul de a avea un comportament civilizat și a nu recurge la violență, de a înțelege și evita riscurile de producere a accidentelor de circulație, precum și de a nu încălca legea.


Activitățile au fost desfășurate astfel:

În ziua de 31 ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Broșteni, din comuna Aninoasa, cu un total de 141 de elevi și 5 cadre didactice.
Activitățile au fost desfășurate după cum urmează:
– o activitate în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, cu 27 de elevi și un cadru didactic;
– o activitate de prevenire a violenței, cu 29 de elevi și un cadru didactic;
– o activitate în cadrul Campaniei împotriva traficului de persoane, cu 20 de elevi și un cadru didactic;
– o activitate privind siguranța online, în cadrul Proiectului siguranța online, cu 30 de minori și un cadru didactic;
– o activitate privind prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv, precum și în cadrul Campaniei privind modificarea aplicării pedepselor în cazul accidentelor din care rezultă decesul unor persoane, iar conducătorii auto se află sub influența substanțelor psihoactive, sub influența alcoolului sau conduc fără drept, cu 35 de minori și un cadru didactic.

În ziua de 31 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Colegiul Național „Vlaicu-Vodă” din municipiul Curtea de Argeș.
Polițiștii au acționat în cadrul campaniei ,,Law iS COOL”, precum și pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură contravențională prevăzute de Legea nr. 61/1991 și a respectării condițiilor de comercializare și consum de produse din tutun, prevăzute de Legea 349/2002.
În acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, fiind prezentate și aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor.
La activități au participat 59 de elevi și 4 cadre didactice.

În ziua de 31 ianuarie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat o activitate preventivă cu elevii a trei clase, a VII-a și a VIII-a, din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Al. Davila” din Pitești.

Activitățile s-au desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii, aspectele dezbătute având următoarele subiecte:
– „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ”: forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale), caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul), efecte;
– „Siguranţa pe Internet”: conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online;
– „Prevenirea violenţei în şcoli”: tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei, violenţa stradală);
– ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”;
– ,,Prevenirea consumului de substanțe interzise și halucinogene”.
La activități au participat 80 de elevi și două cadre didactice.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI