22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Acțiuni preventive ale polițiștilor

Acțiuni preventive ale polițiștilor în trafic

Pentru reducerea riscului rutier și respectarea regulilor de circulație, prin înțelegerea utilității acestora, polițiștii rutieri argeșeni desfășoară acțiuni în trafic atât cu scopul depistării conducătorilor auto și a participanților la trafic ce săvârșesc abateri, cât și acțiuni cu scop preventiv, având ca subiect de discuție modificările legislației în privința modului în care legea este aplicată în cazul unor accidente de circulație cu deznodământ tragic.

Pornind de la acest subiect, polițiștii atrag atenția că situații precum consumul de alcool, ori de substanţe psihoactive de orice fel, este interzis conducătorilor auto, și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

Din punct de vedere al cauzelor generatoare, viteza, sub toate formele sale (excesivă, neadaptată la condițiile meteo, de carosabil sau de trafic), constituie principala cauză generatoare de accidente.

Conform reglementărilor Codului Rutier, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.

Polițiștii reamintesc că modificarea legislației constă în aceea că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau stupefiantelor și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, nu vor mai fi condamnați cu suspendare. Modificarea legislației a fost utilizată ca oportunitate pentru a transmite participanților la trafic să fie responsabili, să conducă prudent și să respecte regulile de circulație, pentru ca astfel să își aducă aportul la siguranța traficului rutier.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI