28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Acțiuni ale polițiștilor rutieri în cadrul ROADPOL SAFETY DAYS

Acțiuni ale polițiștilor rutieri în cadrul ROADPOL SAFETY DAYS 2023 – Ediția a IV-a, pentru reducetea riscului rutier

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL, desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days, aflat la a patra ediție, destinat conștientizării de către toate categoriile de participanți la traficul rutier a riscurilor la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Obiectiv pentru 20 septembrie – fără persoane decedate pe drumurile din Argeș!

Ziua de 20 septembrie 2023 are, în calendarul activităților RoadPol Safety Days, obiectivul de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, pe teritoriul tuturor țărilor membre ale organizației Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

Ca în fiecare an, polițiștii rutieri argeșeni, sub coordonarea, la nivel național, a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., desfășoară activități cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Conform datelor statistice publicate de organizația amintită, la nivel european se inregistrează o medie zilnică de 70 de persoane care își pierd viața în evenimente rutiere.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Argeș, au avut loc 9 evenimente rutiere din care au rezultat doar pagube materiale (6 tamponări în mediul urban și 2 tamponări în mediul rural), precum și 2 accidente rutiere cu victimă (dintre care un eveniment rutier în urma căruia o persoană, având calitatea de pieton, a fost rănită grav).

În această zi, polițiștii Serviciului Rutier Argeș şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Statistica referitoare la sancțiunile aplicate în ultimele 24 de ore de polițiștii structurilor rutiere, ca urmare a abaterilor constatate pe drumurile din județul Argeș, este de 262 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.430 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Conduceți prudent și respectați regulile de circulație, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site