0.4 C
Pitești
05 dec. 2023

Acest troleibuz va ajunge în Argeș…

Acest troleibuz va ajunge în Argeș… dar nu, nu vă speriați! Nu pe străzile din Argeș, ci… la muzeu. La Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung Muscel. Este ultimul exemplar din România (poza e făcută în 2005, când avea 11 ani). Așa arăta atunci. Este una dintre cele mai vechi fotografii cu acesta, din vremurile când străbătea străzile din Târgu Jiu, împreună cu frații săi. Fabricat în România. Salvat de la fier vechi.

Acum a venit momentul să plece din Târgu-Jiu pentru a arăta și viitoarelor generații importanţa modelului pe care îl reprezintă în istoria transportului public din România.

Totul este pregătit pentru a fi expus public la Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung, dar mai este nevoie de bani pentru a achita transportul, drept pentru care se face un apel public la donații, pentru a putea achita transportul lui de la Târgu Jiu la Câmpulung.

Troleibuzul Rocar 217E, de la Tg-Jiu, a fost salvat de la fier vechi de către pasionații din domeniu, cu scopul de a fi expus și a prezenta generațiilor viitoare istoria mobilităţii şi industriei autohtone românești producătoare de vehicule pentru transportul public.

În luna mai 2023, Președintele Asociației ,,Metrou Ușor”, Alexandru Tufan, a salvat pe cont propriu de la fier vechi ultimul autobuz Ikarus 260 ce a aparținut RATB. Acum, acesta s-a aliat cu încă un pasionat, achiziționând împreună, în participațiune egală, troleibuzul Rocar 217E cu numărul de parc 104 (Târgu-Jiu 0108).

Inițiativa pentru Transportul Bucureștean apelează acum la ajutorul nostru pentru transportul vehiculului pe o distanță de aprox.
200 km până în locația în care acesta va fi expus public.

Au fost primite două oferte pentru transportul troleibuzului ROCAR- 217E din Târgu-Jiu la Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung, Argeş.
„Cel mai bun raport calitate-preț, având în vedere complexitatea logistică a transportului, este reprezentat de oferta de 2200 EUR + TVA (total 2618 EUR), compania punându-ne la dispoziție un trailer special cu gardă joasă, ceea ce va face încărcarea și descărcarea troleibuzului eficientă, dar și mai sigură pentru integritatea structurală a troleibuzului. Suplimentar, vor exista și costuri conexe asociate transportului, în principal în ceea ce privește pregătirea şi manevrarea troleibuzului.
Având în vedere costul ridicat al operaţiunii, dificil de suportat în integralitate de nişte simple persoane fizice, invităm toți doritorii să doneze în acest scop. Orice sumă va fi mult apreciată!》

„DAȚI UN LEU PENTRU TROLEU!”

„Colectarea donațiilor se încheie sâmbătă, 23 septembrie 2023, iar la final, vom publica în mod transparent cuantumul total de donații primite, precum și numărul total al donatorilor. Din motive de protecție a datelor cu caracter personal, nu vom putea publica numele donatorilor. Donaţiile persoanelor fizice vor fi considerate anonime” au transmis reprezentanții muzeului.
La detaliile tranzacţiei precizați ,,TROLEIBUZ”, astfel încât donația să fie contorizată corespunzător.
Donațiile vor fi făcute în contul bancar al unuia dintre proprietarii vehiculului, deschis la ING Bank.
IBAN: RO84INGB0000999906471918
Titular cont: Alexandru Tufan; Detalii tranzacție „TROLEIBUZ”

Sursa: igj.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI