22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

A plecat spre lumea celor drepți încă un titan al presei argeșene, ziaristul ION NICULA

A plecat spre lumea celor drepți încă un titan al presei argeșene, ziaristul ION NICULA. Meșter iscusit al cuvântului, „mintea limpede” a fiecărui număr al ziarului Argeșul, omul care și-a meritat pe deplin numele și titlul de jurnalist profesionist.

A trăit cum i-a fost firea, deschis, totdeauna bine dispus, cu un fler aparte, iubitor de tot ce se numea creație divină: iubea insectele, animalele, plantele, muntele, marea și mai ales viața. A trăit în cinste și respect, și-a iubit profesia, colegii și familia.

Fin observator al realităților vieții cotidiene, ION NICULA era și un desăvârșit maestru al artei cuvântului scris și rostit. Așeza întotdeauna cuvântul potrivit la locul potrivit.

Dotat cu un talent deosebit și o cultură solidă, a scris mii de articole, pliindu-se perfect pe orice domeniu: agricultură, sport, social, cultură. A crescut și inițiat generații de tineri jurnaliști, astăzi nume cunoscute și apreciate în presa locală și chiar națională.

Pentru mine a fost un bun coleg, un prieten, un suflet dedicat. Prieteni de familie, întotdeauna ne-am vizitat și am petrecut concedii în diverse locații de agrement și odihnă din țară. Era jovial și hâtru, avea talent de povestitor și știa mii de povești, anecdote sau bancuri, pe care le plasa atât de bine în context încât tot timpul admiram înțelepciunea lui și toți râdeam cu poftă. Avea și o voce extrem de frumoasă și nu de puține ori cânta la reuniunile noastre și era sufletul și garanția unei petreceri reușite.

Vreau să cred că bunul nostru coleg ION NICULA încă trăiește și că a plecat la Ceruri doar la o întâlnire de redacție cu ceilalți titani ai condeiului – mare parte prieteni și colegi ai săi – și că acolo, sus, sub lumina tiparului divin, vor edita o publicație, alături de cartea sfântă, trimisă și nouă, încă pământeni, pe raze de îngeri, spre închinare și recunoștință.

Dumnezeu să-i dea liniște, lumină și pace divină!

Îi vom păstra o vie amintire!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Familia Alexandru OPREA

Trupul neînsuflețit este depus la Capela Bisericii Sf. Împărați Constantin și Elena din Ștefănești (Biserica mare de după Pasarelă), iar înmormântarea va avea loc mâine, 22 noiembrie, ora 12, la Ștefănești.

Dumnezeu să-l odihnească! 

Cristina MILIARE

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site