24.3 C
Pitești
24 sept. 2023

A murit profesorul Ilie Iana

În această dimineață, prof. Ilie Iana, din Curtea de  Argeș, a decedat în urma unei grele suferințe, la vârsta de 67 de ani.
Colectivul Colegiului Național ”Vlaicu Vodă” transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Timp de 30 de ani i-a dedicat profesiei în acest colegiu de renume, din care 9 ca director adjunct, până în anul 2021.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de astăzi, 26 ianuarie, la capela Bisericii „Sf. Nicolae” din Curtea de Argeș, iar sâmbătă, 28 ianuarie, ora 11:30, va avea loc slujba de înmormântare.

Mesajul sfâșietor al soției

Un mesaj sfâșietor a transmis soția sa, cea care i-a fost alături 43 de ani: ”Ai suferit mult, dragul meu! Doar noi doi știm cât de mult, și mai ales tu, care ai dus tot greul. Eu am făcut tot ce-am putut să te țin cât mai mult lângă mine. Am fost, așa cum ți-am promis în urmă cu 43 de ani, până în ultima clipă lângă tine. Atunci nu știam ce urmează, nu știam că noi vom dura atât, dar știam sigur că de lângă sufletul tău nu vreau să plec. Ai luptat până în ultima clipă. Ești un erou. Nimeni altcineva n-ar fi avut atâta determinare, atâta dorință de a prelungi timpul limitat de multele neputințe. Spuneai uneori că nu mai poți, că vrei să se termine. Și s-a terminat. Totul s-a întâmplat așa cum ți-ai dorit. Te-ai stins în casa noastră dragă, casa pe care ai construit-o cu atâta trudă și cu atâta pricepere. Ai fost înconjurat de familia pe care ai adorat-o dar și de o parte din bunii noștri prieteni care te-au iubit și te-au încurajat până în ultima clipă. Adio, om drag și blând! Îți mulțumesc că m-ai ales sa fac parte din viața ta.

Cu nesfârșită iubire, Maria! Lumină și Îngeri pentru sufletul unui OM MINUNAT, ILIE IANA! Dumnezeu, să te odihnească în pacea Sa,” este mesajul soției sale, Maria.

Un om de neînlocuit

Și colegii săi au reacționat cu durere la aflarea tristei vești: „O tăcere grea se va așterne de câte ori vă vom rosti numele sau ne vom aminti de dumneavoastră… Și lacrimi multe, multe, la fel de grele, din cele cu care asociezi memoria unor oameni cu adevărat greu de înlocuit.
N-aș ști să spun acum ce ne va lipsi mai mult: umorul aproape moromețian, blândețea, bunătatea, felul părintesc în care știați să ascultați sau sclipitoarea inteligență care găsea mereu uimitoare soluții.
Știu pentru ce va trebui să vă fim recunoscători: că ați știut cum să fiți directorul-prieten. A contat enorm pentru noi și nu știu dacă, în buna tradiție a firii,  în care credem că totul se poate întâmpla și mâine, v-am spus-o vreodată.
Rămas bun! Recunoștința și gândurile noastre vor rămâne alături amintirii unui om extraordinar!”, a scris profesoara Ileana Popescu.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI