22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

A murit draga noastră profesoară Ionela Lefter

A murit draga noastră profesoară Ionela Lefter

A plecat la Ceruri, înainte de a se fi sfârșit tot ce ar fi avut de spus și scris, profesoara de Limba și literatura română IONELA LEFTER, profesor de excepție, care a înnobilat ani la rândul corpul profesoral al Școlii Gimnaziale I.L. Caragiale.

A fost un profesor dedicat, iar generațiile de elevi care au avut-o profesoară și dirigintă nu îi vor uita niciodată talentul, implicarea și devotamentul în profesie, dar și dragostea pentru limba română, atât la orele de curs cât și la cele de cenaclu literar din cadrul școlii, pe care l-a condus ani de zile. Iubită și apreciată de elevi, păstra legătura cu aceștia și după mulți ani de la terminarea școlii, în special cu cei care au îmbrățișat cariera didactică în același domeniu. Pagina sa de facebook este expresia cea mai fidelă a sentimentelor pe care aceștia le nutreau pentru fosta lor profesoară.

S-a pensionat în 2013, după o carieră didactică de peste 40 de ani. În urmă cu 7 ani și-a pierdut soțul, cunoscutul cadru didactic de la Universitatea Pitești, Emilian Lefter, în urma căruia a suferit enorm.

Profesoara Ionela Lefter a fost Cetățean de Onoare al Județului Argeș, titlu obținut în anul 2008, autoare de cărți,  manuale școlare și auxiliare, colaborând cu edituri de prestigiu: “Fonetică și vocabular”, “Textul literar și nonliterar”, “Limba română, Teste rezolvate și comentate”, “Limba română, Exerciții aplicative” (clasa a VI-a, a VII-a și a VIII-a), “Exprimarea opiniei despre semnificația titlului unei opere literare, clasele V-VIII” și altele.

Dumnezeu să o odihnească în pace și să o așeze de-a dreapta Sa! Foștii elevi nu o vor uita niciodată. Condoleanțe familiei!

Iubita noastră profesoară va fi depusă la Capela Bisericii „Sf. Ilie” din Pitești, începând de mâine (luni), iar înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 12, anunță familia.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site