27 C
Pitești
24 sept. 2023

A început Festivalul Științei la Pitești

A început Festivalul Științei la Pitești

Azi, 16 septembrie, Piteștiul își deschide porțile celei de-a patra ediții a Târgului de Științe „Pitești Science Festival”.

După ce a călătorit la Mioveni și la Câmpulung, azi este rândul Piteștiului să adune mii de tineri și copii pentru a participa la experimente științifice inedite.
Piața Primăriei este amenajată special pentru acest eveniment, unde se preconizează că vor veni mii de oameni, în special elevi pasionați de știință sau doar curioși.

La deschidere, este prezent și primarul municipiului Pitesti, Cristian Gentea, care împreună cu inspectorul general școlar Dumitru Tudosoiu a făcut turul amenajamentului, pentru a se convinge că lucrurile au ieșit așa cum le-au planificat. Efortul organizării unui astfel de eveniment nu este de neglijat.

Mentorii festivalului sunt cercetători din diaspora academică, tineri argeșeni care au studiat la universități de prestigiu din Europa și care au venit în România special pentru acest festival, pentru a se întâlni cu tinerii din Argeș și a le prezenta rolul și binefacerile stiinței, prin experimente știintifice interactive. De asemenea, la activitățile științifice sunt implicați și voluntari, dar și mentori locali.

În Argeș, un număr record de voluntari s-au înscris la ediția din acest an – 800 de voluntari elevi, membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dintre care 400 doar în Pitești, dar și 75 de mentori locali din rândul profesorilor.

Astăzi în piața primăriei se vor face experimente științifice, iar cei prezenți vor putea să participe la ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, medicină, fizică, biologie, geografie și sustenabilitate.

Domeniile stiinței sunt multiple, iar efectele științei se răsfrâng asupra oricărei părți a vieții noastre. Să fii informat corect și să lucrezi inteligent și după precepte stiințifice este cel mai important lucru pentru ca o societate să evolueze. În era tehnologiei (și a dependenței de ea!) faptul că tinerii se îndreaptă spre știință nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranță.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI