15 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

800 de kg de articole pirotehnice confiscate

Polițiștii efectuează verificări zilnice, atât la punctele de lucru ale comercianților autorizați, cât și în zone comerciale, pentru conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, precum și a prevenirii comercializării către publicul larg a acelor articole pirotehnice cu potențial periculos ridicat.

În zilele de 27 și 28 decembrie a.c., polițiștii argeșeni au verificat sediile și punctele de lucru în care își desfășoară activitatea 9 societăţi comerciale, autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice.

Activitățile au fost desfășurate de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști de investigații criminale, polițiști de ordine publică, precum și polițiști ai Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității.

Obiectivele urmărite sunt:
– conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, sens în care comercianții autorizați au fost îndrumați să responsabilizeze adulții în privința utilizării directe de către minori a articolelor pirotehnice;
– combaterea oferirii către publicul larg a articolelor destinate utilizării de către pirotehnicieni, utilizarea acestora în condiții improprii și de către persoane necalificate având un potențial ridicat de provocare a unor leziuni și de pagube materiale.

În urma acțiunilor din ultimele 48 de ore, a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, conform Legii 126/1995, și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, în total, aproximativ 800 de kg de articole pirotehnice.

Reamintim că poliţiştii argeșeni desfășoară activități, în această perioadă, în cadrul acțiunii „FOC DE ARTIFICII”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice și pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Astfel, în ziua de 27 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, care desfășurau activități de verificare a respectării legislației din domeniul comercializării de produse pirotehnice pe raza aceluiași oraș, au identificat o femeie de 39 de ani, având calitatea de administrator și vânzător al unei societăți comerciale, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a deține certificat de conformitate al acestora.
Totodată, articolele pirotehnice în cauză erau din categoria F2, interzise publicului larg, acestea fiind retrase de la comercializare și ridicate pentru continuarea cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI