22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Doi înotători piteșteni la Festivalul Olimpic

Doi înotători piteșteni la Festivalul Olimpic

Doi înotători piteșteni participă la Festivalul Olimpic al Tineretului European(FOTE) de la Maribor, Slovenia. Concursul va avea loc în perioada 23 – 29 iulie.

Competiția este o veritabilă Olimpiadă de Vară dedicată sportivilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 18 ani. Vor participa competitori din nu mai puțin de 48 de țări europene.

La acest eveniment vor reprezenta Romania în competiția de înot și doi sportivi din Pitești.

Primul este Andrei Țăpîrluie, legitimat la clubul Total Sport Art, antrenat de Cristina Tatar și Bogdan Moise. Țăpîrluie este campion național de juniori en-titre în proba de 50m liber. El va concura la Maribor în probele de 50m liber, 100m liber și în ștafeta de 4x100m liber.

Cel de-al doilea piteștean este Theodor Proca, legitimat la CSM Pitești și antrenat de Viorel Ciobanu. Proca este multiplu campion național de juniori în 2023 în probele de 400, 800 și 1500m liber. El va concura la FOTE în probele de 400m și 1500m liber.

Concursul de înot se va desfășura în Pristan Swimming Centre, unde Romania va fi reprezentată de 12 sportivi, șase fete și șase băieți.

Ca și curiozitate, Piteștiul este singurul oraș din țară care dă doi sportivi lotului național în competiția de înot (cu excepția Bucureștiului).

În plus, Andrei Țăpîrluie este singurul sportiv din lotul național care provine de la un club privat.

Citește și: Frații Țăpîrluie – aur și argint la Târgoviște

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI