2 C
Pitești
28 ian. 2023
spot_img

4 proiecte în valoare de 36 milioane de lei, semnate azi, pentru Pitești

4 proiecte în valoare de 36 milioane de lei, semnate azi, pentru Pitești. Încă patru contracte de finanțare nerambursabilă vor aduce investiții importante în orașul nostru.
Împreună cu secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae, în prezența directorului PNRR Dragoș Buhociu, primarul Piteștiului, Cristian Gentea a semnat, astăzi, la Ministerul Dezvoltării, mai multe contracte de finanțare.
Două dintre ele sunt contracte de finanțare prin PNRR, pentru renovarea energetică a 5 blocuri de locuințe. Sunt cereri de finanțare depuse de Primărie pentru asociațiile de proprietari care au solicitat investiția și au depus documente complete, pe Componenta 5, pentru proiecte de renovare energetică, investiții care reduc consumul de energie primară până la 60%!
Acestea sunt:
1. „Renovare energetică clădiri rezidențiale multifamiliale: Bl. 104 ETP – Str. Depozitelor, Bl. 7 – Str. Ana Ipătescu, Bl. 1 IRTA – Bd. Republicii”, valoare totală 3.659.887,37 lei;
2. „Renovare energetică clădiri rezidențiale multifamiliale: Bl. 33, 35 – Bd. I.C. Brătianu”, valoare totală 6.058.591,37 lei.
De asemenea, Piteștiul a obținut un contract de 14.000.299,59 lei pentru a construi locuințe tinerilor. De cele 40 de unități locative, unități de serviciu, vor beneficia tinerii specialiști din sănătate și învățământ.
Investiția se face prin PNRR – Pilonul IV – Coeziune socială și teritorială, Componenta C10 – Fondul Local, I.2.
Cel de-al patrulea contract este legat de managementul traficului – ,,Extindere sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători din municipiul Pitești”.
Valoarea acestui proiect este de 12.887.628,60 lei.

 

Valoarea totală a celor 4 proiecte este de 36.606.406,93 lei, peste 7 milioane de euro!
Le mulțumesc celor doi reprezentanți ai MDLPA pentru sprijinul constant acordat piteștenilor!”, a tramsmis primarul Cristian Gentea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!