4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

3 tineri pozitivi la drugtest

3 tineri pozitivi la drugtest

În ziua 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.

În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.072 de lei și au reținut 4 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Tânără pe motor, conducea cu viteză excesivă

În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș  au depistat o tânără, de 23 de ani, din Mioveni, care conducea un motociclu, pe DN 73 – Micești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 155 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Conduceau drogați prin Pitești

În ziua de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un tânăr, de 25 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe strada Depozitelor, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, tânărul avea dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

• În noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 30 de ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

Tot în noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Budeasa, care conducea un autoturism pe strada Calea București din Pitești, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Persoanele au fost conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere le-a fost reținut, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI