11.9 C
Pitești
24 mai 2024

1 August va fi “Ziua națională a Salvamont România”

1 August va fi “Ziua națională a Salvamont România”
Senatul României a aprobat astăzi și un proiect legislativ prin care s-a legiferat data de 1 August ca “Zi națională a Salvamont România”.
Activitatea de salvare montană în România aniversează 120 de ani de istorie oficială, ţara noastră putându-se mândri ca fiind una dintre primele ţări care şi-au înfiinţat structuri de salvare montană, iar o serie de acte normative au asigurat, de-a lungul timpului, un bun cadru legislativ ce a permis dezvoltarea acestei activităţi la un nivel profesional foarte ridicat.
Salvamont România a devenit în 120 de ani un nume recunoscut şi apreciat pe plan internaţional, intervenind în diferite acțiuni de salvare, inclusiv peste hotare în diferite situații de urgență.
Din respect pentru salvatori și viețile salvate de-a lungul timpului, Salvamont România merită cu prisosințǎ aprecierea noastră și o zi in care să le aniversăm jertfa lor neobosită.
Prin declararea zilei de 1 August ca zi națională a ”Salvamont Romania” toți compatrioții ne arătăm respectul față de munca, pasiunea și profesia montaniarzilor care își riscă propria viață, devenind la fiecare intervenție adevărați eroi.
Dacă salvezi o viață salvezi o lume întreagă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI