7.6 C
Pitești
21 feb. 2024

Serviţi, Varză de Bruxelles! (articol de opinie)

Nu am intuit că tinerii frumoşi (încă) şi liberi (aparent) îmi vor da atâtea teme pentru desfăşurarea cu succes a acţiunii… Antivirus! Ei mă determină să-mi schimb programul de la zi la zi în funcţie de aberaţiile pe care le emană cu o simplitate alarmantă. Aşă că, astăzi o să „protejez” PSD-ul care a creat, întâmplător sau nu, culoarul pentru acești scamatori ai politicii, dar și PNL-ul – ca nume, nu ca doctrină, un mozaic al intereselor, o adunătură pentru funcții. Aceștia au revocat Avocatul poporului – d-na Renate Weber, un nume „a-la” Cotroceni, unul dintre „ultimii trei mohicani” ai liberalismului adevărat alături de Norica Nicolai și C.P. Tăriceanu.

Fac o mică paranteză şi pentru o parte a presei din zilele noastre care, nu cunosc motivele, dar abandonează cu prea multă lejeritate aspecte esenţiale, unele foarte grave, ale politicii de pe cheiul Dâmboviţei girată de tăcerea, chiar suspectă, de la Cotroceni. Un subiect ar fi traseismul (nu autostrada), traseismul politic, un fel de prostituţie modernă pentru care liderii acestora, deşi nu cred că au repere literare, o acceptă – ”Proşti dar mulţi Măria Ta” (Promit ca acestor indivizi să le aprob, săptămâna viitoare, o ”şedinţă de terapie” în cadrul acestei acțiuni).

Revenind la „împăunații momentului” – ăia frumoși, liberi și fără neuroni, o intervenție a unui aprig susținător al lor – Andrei Caramitru, m-a determinat să abandonez, pentru moment, zona politicului și să caut o carte de botanică spre a mă informa despre „Cultura legumelor în serele din occident”! Pentru cei care nu au lecturat încă zisele lui Caramitru redau, cu satisfacție, câteva dintre concluziile acestuia: …„Acum, catastrofa e mare. Rezultatele sunt sub Firea …! Deocamdată sunteți ridicoli, penibili, zero barat. Dacă habar nu aveți ce să faceți – cereți sfaturi, duceți-vă la ONG-uri și asociațiile firmelor să vă spună, să vă scrie. Dacă nu faceți față sau sunteți șantajați sau știu eu ce – mai bine vă dați demisia înainte să ajungeți să fiți huiduiți pe stradă de oameni. – Băi nimic, nimic, varză sunteți!

Da, domnule, dar varză de… Bruxelles, adică o „delicatesă”. Aveți grijă, că se lasă cu … indigestie!

V-o spune …

                                                                                ANTIVIRUS!

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI